Nyheder

Myggemidler mod dig eller myggen?

28. juni 2010

Alt efter, hvor ramt du er, kan du være parat til hvad som helst for at undgå de små blodsugere. Men pas på myggemidler, der ikke kun skader myggen, men også din sundhed.

Bzzz – lyden kan gøre dig lysvågen, selvom du er tæt på at slumre ind i sommerheden. Jagten er gået ind – myggen vil have blod, og vi vil gerne undgå at donere.

Faktisk er det ikke tilladt i Danmark at bruge myggemidler med kemiske indholdsstoffer. Til gengæld må vi bruge myggemidler, der kan afholde myggen fra at stikke os.

Hvis der på emballagen står: “Omfattet af Miljøministeriets bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler”, så tilhører dit produkt et af de 13 godkendte produkter. Men der er ulovlige midler i omløb, så tjek gerne inden du køber.

Flere slags myggemidler

Myggemidler afskrækker myggene ved at indeholde kraftige duftstoffer, som hverken miljø eller sundhed har specielt godt af – og hvis du i forvejen lider af allergi, er det fornuftigt at være ekstra forsigtig.

Især ved børn bør du være opmærksom på at begrænse brugen – hvis barnet er under tre år, bør du helt undgå at bruge myggemidler. Der findes heldigvis andre metoder mod de kløende stik:

1. Tildæk dig Dæk så vidt muligt din hud og dine børns med tøj, når I bevæger jer ud i skumringen og i skyggen, hvor myggene er aktive.

2. Sluk lyset Når du lufter ud om aftenen, kan du slukke lyset i det pågældende rum, så du undgår at tiltrække og invitere myggene indenfor.

3. Installer myggenet Du kan opsætte myggenet over din seng eller montere net på soveværelsesvinduet eller i hele boligen.

De ulovlige myggemidler

Miljøstyrelsen skal godkende alle myggemidler på det danske marked, men det betyder ikke, at du er sikker på, at alle danske butikker kun har godkendte produkter. Så se efter godkendelsen for en sikkerheds skyld.

Myggemidler købt via internettet kan også vise sig at være ulovlige, hvis de ikke har fået Miljøstyrelsens godkendelse.

Hvis du har været i udlandet og her købt kemiske myggemidler, som ikke er tilladt i Danmark, må du faktisk heller ikke tage dem med hjem. Det samme gælder selvfølgelig midler købt fra en udenlandsk webside.

Kilde: miljoeogsundhed.dk

(Oprettet den 29. juni 2010)

Forrige artikelEr din deodorant skadelig?

Næste artikelAudrey Castañeda: Humor er ren livskvalitet