Næringsstoffer mod tics fra tourette?

Min dreng på 7 år har for nylig fået diagnosen tourette. Jeg har læst mig frem til, at bl.a. zink, magnesium, B3, B6, Eye Q-oliekapsler samt Activin-kapsler skulle have en gavnlig effekt på tics osv.

Han får Omnimini, som han selvfølgelig fortsætter med. Men jeg kan ikke gennemskue, hvilke og hvor meget han skal have af de ovenstående præparater for ikke at komme til at give ham for meget.

Hvad vil du anbefale. Hvilke og hvor stor dosis skal han have? Og er der nogle af dem, som du ville udelade eller andre, du ville indføre?

Er der nogle specifikke mærker, som du vil anbefale?

På forhånd tak.

H

 


 

Det er dejligt at du er opmærksom på, hvad I selv kan gøre for at styrke din søns sundhed og trivsel.

Basis er så vidt muligt en sund og varieret kost. Undgå gerne sukker, farvestoffer og tilsætningsstoffer, da de kan belaste kroppen og hjernen unødigt.

Godt at du fortsætter med en god multivitamin som basis.

Hvis du gerne vil give ekstra B-vitaminer, så vil jeg anbefale at give dem i et B-kompleks, da de arbejder meget sammen. Wild Nutrition har kapsler, der kan åbnes. Men der er også gode B-vitaminer i Omnimini, så du kan evt. afvente og se, om du ikke får en god effekt af de andre ting først.

Zink er nemmest at give som små smeltetabletter a 5 mg fra Solaray. Du får dog en bedre optagelighed, hvis du vælger kapslerne fra Wild Nutrition, der hedder Child C & Zinc. De kan åbnes og drysses på mad.

Magnesium vil jeg foreslå, at du giver som magnesiumcreme. Det er en god og nem måde at optage magnesium på. Du kan smøre din søn om aftenen, da magnesium virker afslappende på nervesystem og muskler. Husk at vælge creme, da magnesiumolie/spray svier på børn.

Fiskeolie er en rigtig god ide til at styrke/afbalancere hjerne og nervesystem. Jeg vil anbefale dig at vælge et produkt med gode mængder af både DHA og EPA. Det kan f.eks. være Nordic Naturals flydende omega 3. Det er en rigtig god kvalitet og nemt at give i et lille snapseglas blandet op med f.eks. kold juice eller saft. Giv gerne 1 tsk. dagligt i 3 mdr. Herefter kan du prøve at sætte ned til en halv tsk. dagligt.

Jeg vil også varmt anbefale dig at give et tilskud af probiotika/mælkesyrebakterier. Vores viden i dag fortæller, at der er stor sammenhæng mellem hjernen og tarmen og bakterierne i tarmen. Vælg et produkt særligt til børn f.eks. fra Wild Nutrition.

Activin er vindruekerneekstrakt og en kraftig antioxidant. Jeg tænker det ikke lige umiddelbart i forbindelse med tourette.

I stedet vil jeg foreslå homøopatiske midler. Cuprum aceticum D6 og Zincum met. D10 har ofte en god virkning på tics og tourettes syndrom. Cuprum aceticum D6 indeholder kobber, som virker særdeles krampeløsnende på psyken og muskulaturen. Zincum met. D10 indeholder zink, som ernærer nervesystemet og opbygger hjernen.

De bedste tanker og ønsker til jer.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*