Krop

… Når du ikke formår at skabe den forandring, du har tilstræbt.

27. juni 2022

Besvar spørgsmålet: “Hvad forhindrer forandringen?”

1) Overvej først de praktiske forhold: Er der praktiske forhindringer, og kan de løses? Søg gerne råd og hjælp hos dine nærmeste eller en evt. rollemodel? Hvis den eller de praktiske forhindringer ikke kan løses (f.eks. uden for store omkostninger), så overvej hvordan du kan tilpasse den ønskede forandring – i stedet for helt at give op.

2) Overvej dernæst de mentale og følelsesmæssige forhindringer: Er du bagved din “entusiasme” reelt bange for konsekvenserne af forandringen? Eller tror du reelt ikke på, at det kan lykkes (for dig)? Hvis du ubevidst bremser dig selv, skal du se nærmere på konsekvenserne, og om du kan forebygge dem ved at tilpasse dine tiltag. Hvis du ikke tror på, at det kan lykkes, kan du evt. tage en afgrænset pause fra projektet – hvis du stadig er motiveret, vil din trang og vilje til forandring, vinde over din mistro.

3) Skaf dig et vidne til din forandring: Aftal med en ven/veninde eller en ‘mentor’ at gøre jævnlig status. Eller skriv ‘rapport’ med faste mellemrum, hvor du nedfælder både dine tiltag, store OG små fremskridt og dine erfaringer/din læring af dine tiltag – også de fejlslagne. Det, ikke at kunne se ‘fremskridt’, kan især handle om, at du ikke tæller eventuelle ’tilbageslag’ med – de er værdifulde erfaringer, som du skal høste læring og ny inspiration af, så du næste gang ved, hvordan du skal tackle den pågældende forhindring.

Birgittes tankevækkende citat:

“Jeg lever i verden

bærer på mit hjerte”

(fra Gu Cheng: “Sorte øjne. Digte”)

Forrige artikelLyst til at spise sundt

Næste artikelOppe i hovedet