Nyheder

Når gnisten går ud, går vi fra hinanden

17. august 2009

Når danske par går fra hinanden, lyder begrundelsen oftest, at gnisten er forsvundet.

Det viser en undersøgelse, som internetsiden singleliv.dk har foretaget. Her har 900 af sidens brugere deltaget.

Ifølge samlivsekspert Ingrid Ann Watson er der en simpel forklaring på, at den manglende gnist bliver enden på mange forhold. Hun mener, at det skyldes, at noget er gået galt med kommunikation i forholdet.

»Seksualiteten er noget af det sidste, der bliver ramt. Når det sker, er det et symptom på, at noget andet er galt,« siger Ingrid Ann Watson til 24timer.

Vi danskere er måske ikke helt gode nok til at kæmpe for forholdet, når det halter, mener hun.

»At folk går fra hinanden på grund af en manglende gnist, som man måske ikke engang kan definere, er typisk dansk. Danskere er bare hurtigere til at give slip,« siger Ingrid Ann Watson og råder folk til ikke at være bange for at tage imod professionel hjælp, når de små kroge i forholdet knager.

Det kan uden tvivl være godt at udvikle et venskab i et forhold. Men når venskabet kommer til at dominere, kan det gå galt.

Det oplevede 28-årige Winnie Rechnagel fra Risskov, da hun og kæresten Jacob gik fra hinanden for to år siden. De havde været sammen i ni år, men blev efterhånden mere venner end kærester.

Især den modgang de mødte efter sønnens fødsel, var med til at slukke gnisten.

»Vores søn blev født syv uger for tidligt, og da han var ved at være nogenlunde stabil, fik Jacob en diskosprolaps og lå syg i otte måneder,« siger Winnie Rechnagel og understreger, at parret ikke følte sig klar til at inddrage en parterapeut, da forholdet gik på hæld.

»Når man står med en kæreste, der har været syg og er på vej op, og med et lille barn, der kræver meget opmærksomhed, har man ikke overskuddet til at endevende alting,« siger hun.

Hun understreger dog, at bruddet mellem de to aldrig blev slemt.

»Vi har stadig et rigtig godt venskab i dag.«

Kilde: fpn.dk

(Oprettet 21. august 2009)

Forrige artikelVi foretrækker danske fødevarer

Næste artikelInfluenza kan stoppes – hvis man er hurtig