Nyheder
Sponsoreret

Naturlig balance i julemaven

Foto: Adobe Stock
21. december 2020

Hvad er din svaghed i julen? Er det de fede sager, de søde sager eller dem med alkohol? Når vi fejrer den mørke og magre årstid med overflodsfest, er det hård kost for mavens naturlige tarmflora. Med et naturligt boost af mælkesyrebakterier kan du lindre maven i december eller genopbygge mellemgulvets bakteriebalance efter højtiden.

Julen 2020 er anderledes på mange måder. Hjemsendelser og aflyste julefrokoster lægger en dæmper på stemningen, men de fleste af os opfinder nye sociale arrangementer i familiens snævre kreds. Lidt ekstra æbleskiver, konfekt og god mad er en trøst.

Vi skal nok finde anledning til at servere sild og snaps, selvom vi ikke kan mødes med alle onkler og tanter. Og juleaften er der lagt op til det sædvanlige festmåltid med rigelige ingredienser fra madpyramidens spids.

Når nu maden er tilberedt, og du er en stor modstander af madspild …

Summasummarum kan du godt forberede dig på en mave, der beklager sig. Den kraftige kost luger ud i din naturlige tarmbiota, og det kan tage mange uger, før mikroorganismerne har genvundet deres styrke.

For når du genoptager din normale kostplan, risikerer du, at det også skaber problemer, fordi du ikke har den normale mængde mikroorganismer til at hjælpe med fordøjelsen.

Naturlige processer

I de senere år er vi blevet stadig klogere på betydningen af mikroorganismerne i tarmsystemet. Et mikromiljø, som er helt naturligt, og på samme tid er enormt kompliceret og fintfølende. Og som ikke alene har betydning for omsætningen af ernæring, men også har enorm indvirkning på bl.a. immunsystemet.

Med tilskud af levende mælkesyrebakterier stimuleres kroppens naturlige funktioner med et helt naturligt produkt.

I kroppen stimulerer kulturerne af mælkesyrebakterier automatisk den eksisterende tarmflora, så det er din egen krop og din egen, unikke sammensætning af mikroorganismer, der genetablerer sig og bliver styrket.

Mælkesyrebakterier med madpakke

Der er altså god grund til at være opmærksom på mellemgulvet, og der findes heldigvis en løsning i din helsekostbutik.

Brottrunk er fremstillet af gæret fuldkornsbrød og indeholder et stort antal (5 mio. pr. ml) naturlige mælkesyrebakterier, som er klar til at indtage og hjælpe dit tarmsystem.

De levende mælkesyrebakterier i Brottrunk ligger i deres egen mælkesyre, og derfor har de så at sige ”deres egen madpakke med”, når de ankommer til deres nye hjem. Det giver dem et forspring, når de skal udkonkurrere de andre bakterier – ofte forrådnelsesbakterier – som har indtaget fordøjelseskanalen.

Derfor kan Brottrunk indtages på alle tidspunkter ved behov. Gærdrikkens gavnlige mælkesyrebakterier er ikke afhængige af, at du spiser et måltid samtidig. De går i arbejde med det samme.

Sådan bruger du Brottrunk

Hvis julemenuen er meget anderledes end det, du normalt har på tallerkenen, kan du løbende gennem juledagene give tilskud til bakteriebalancen. Det gør du med en dl Brottrunk ad gangen, som støtter vedligeholdelsen af din tarmbiota.

Alternativt kan du tage en kur, når højtiden er overstået, med 3 doser pr. dag i to uger. På samme måde kan Brottrunk bidrage til at retablere mavens styrke efter fx sygdom eller en penicillinkur, som har været hård ved maven.

Den tyskproducerede drik ikke tilsat mælkeprodukter, og slutproduktet er vegetabilsk, naturligt og uden alkohol.

Brottrunk indeholder også B12-vitamin og enzymer, som bidrager til at stimulere en normal stofskifteproces. Efter åbning skal Brottrunk opbevares i køleskab.

 

 

Forrige artikelBrug for hjælp til at håndtere sorg?

Næste artikelÅrets festdag under åben himmel