Naturlig kur mod børneeksem?

Min datter på 5 år har døjet med børneeksem, især på hænderne, siden hun var baby. Det eneste, der har virket rigtig godt, er creme med hydrocortison, hvilket jeg ikke er glad for at smøre hende med.

Hun går ved en hudlæge, som mener, at det måske er psoriasis, og hvor vi får anbefalet en masse cremer. Jeg er blevet anbefalet at skrive til dig, da jeg efterlyser en mere naturlig kur.

Så mit spørgsmål er, om der findes en anden måde at kurere/holde hendes eksem/psoriasis nede (og kan det også bruges af min kæreste, der også lider af psoriasis)?

Jeg ved ikke om det har betydning for hendes problemer med eksem, men hun har knopper på armene, som jeg har læst, kan være et tegn på, at hun ikke kan tåle mælk, og hun har en smule tendens til forstoppelse.

Med venlig hilsen 

Stine

 


 

Hydrocortison hjælper mod børneeksem, fordi det dæmper kroppens reaktioner. Det vil sige, at det ikke fjerner årsagen til, at huden reagerer med rødme og tørhed og evt. kløe. Der ligger en ubalance inde i kroppen, som har brug for at blive kigget på. Derfor er der helt bestemt mere naturlige måder at afhjælpe eksem på, og der skal ofte gøres flere ting på en gang.

Det er vigtigt, at kroppen er fyldt godt op med sunde fedtsyrer, så huden kan blive tanket godt op. Jeg vil anbefale et tilskud af en god kvalitets fiskeolie, som giver de vigtige Omega 3 fedtsyrer DHA og EPA. Spis hver dag nødder frø og kerner, som også indeholder godt fedt. Og spis meget gerne kokosolie og brug det evt. også til at smøre direkte på huden.

Fordøjelsen skal være i balance. Mindst 70 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsen, og eksem handler om et immunforsvar, der overreagerer. Spis masser af grønt og fibre. Giv din datter et tilskud af mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er gavnlige tarmbakterier, som er virkelig vigtige for hele kroppens sundhed og balance. Undersøgelser har vist, at mælkesyrebakterier kan hjælpe ved bl.a. eksem. Vælg et produkt, der er beregnet til børn. F.eks. Udo’s Probiotics Super Infant Blend.

Undgå så vidt muligt tilsætningsstoffer og giftstoffer i maden og i hverdagen. Huden er et stort udskillelsesorgan, som nemt kan blive overbelastet.

Giv også din datter en god kvalitets-vitaminpille. Der er mange vitaminer og mineraler, som har betydning for huden bla. E-vitamin og zink.

For at lindre huden vil jeg også anbefale Kraes Babybad, som er et helt naturligt produkt til at putte i badekaret eller som en behandling på selve eksemen. Se mere på https://babykraes.dk/. Hvis der også er brug for at smøre noget på huden, er der rigtigt gode erfaringer med Bidro Gel og Creme til eksem.

Det er helt rigtigt, at der også kan være tale om fødevare-reaktioner. Men jeg vil anbefale jer at starte med at fylde kroppen op med de gode næringsstoffer og se, hvor langt I kan komme med det. Hvis der efter 6-8 uger ikke er gode forbedringer, så vil jeg anbefale at få individuel rådgivning til at se på eventuelle fødevare-reaktioner. Man kan desværre ikke måle alle reaktioner i en blodprøve, så derfor er det godt at få vejledning. Også for at sikre, at din datter ikke kommer til at mangle noget.

Rigtig god bedring.

Anette Straadt, sundhedsplejerske

2 kommentarer

 • Britta Olesen siger:

  Hej forstår din frustration, min søn havde samme problem, men jeg er ikke så meget til medicin og cremer, så han startede med zoneterapi og efter nogle behandlinger forsvandt eksem næsten fra den ene dag til den anden.

 • Yoko Mio Dyrendom siger:

  Jeg var født med børneeksem og blev ved med at have det i min voksne alder. Jeg gennemgik mange forskellige tests bl.a. på hud-klinikken på Marselisborg Hospital i Aarhus, både med stråler og m.m…intet hjalp rigtigt.
  År efter havde jeg ikke rigtig lyst til kød og spiste istedet vegetarisk, dog har jeg altid fortsat med en del fisk og skaldyr…og endelig forsvandt min eksem. Jeg har flere gange prøvet at spise kød og hver gang får jeg revner i fingrene igen. Det er dog en del mindre hvis jeg spiser vildt kød fra naturen. Jeg har en fætter med samme problem og vi har mødt andre der oplever det samme.
  Så prøv evt. en periode uden kød, men med frisk fisk istedet, så kan i se om det kunne være det. Håber det hjælper jer…mvh Mio 😉

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *