Naturlige råd mod børneeksem?

Min dreng på 7 år lider af børneeksem – særligt i knæhaserne og på skuldre og kraveben.

De første år gik jeg til lægen og fik steroidcreme. Men vil gerne løse det mere naturligt.

Er der et par gode råd? Hvad tænker du omkring sukker i kosten, har det betydning for eksem? Er det bedre at spise glutenfrit i forhold til eksem?

Han får en multivitaminpille samt Eskimo fiskeolie dagligt.

Vh 

Karen

 


 

Det er dejligt at høre, at du har lyst til at kigge på årsagen til din søns børneeksem. Hormoncreme kan lindre generne, men det fjerner desværre ikke årsagen. Og det belaster også huden på sigt.

Børneeksem er en overreaktion fra immunforsvaret. Derfor er fokus på at få immunforsvaret i balance. Ca 70 pct. af immunforsvaret sidder i og omkring tarmsystemet.

En sund kost med mange grøntsager er basis. Undgå så vidt muligt raffinerede fødevarer som lyst brød, pasta osv. i det daglige. Få mange gode sunde fedtstoffer i nødder, frø, kerner, koldpressede olier osv. Især koldpresset kokosolie har mange god erfaring med.

I det hele taget er en sund livsstil med god søvn, mad og motion vigtigt for hele kroppens balance.

Sukker kan sagtens spille en betydning. Noget af det vigtigste i tarmsystemet er, at der er en god og sund bakteriesammensætning – også kaldet mikrobiotia. Sukker er guf for svampe og for de dårlige bakterier. Derfor kan en sukkerholdig kost være med til at få mikrobiotaen ud af balance.

En god kvalitets multivitamin er en rigtig god ide. Giv gerne ekstra D-vitamin, så han får omkring 25 mcg dagligt i alt. Du kan evt. bruge baby-dråberne eller d-vitamin spray til at supplere op med. Fortsæt endelig med fiskeolien.

Derudover vil jeg varmt anbefale, at du giver et tilskud af gavnlige tarmbakterier – også kaldet probiotika. I helsekosten kan du finde produkter specielt til børn – f.ek.s Udo´s Probiotics.

Det homøopatiske middel Hoeksin kan også hjælpe jer på vej. Det finder du også i helsekosten.

Hvis den sunde livsstil og de gode tilskud ikke er nok, så kan det være nødvendigt at kigge på, om der skulle være nogle fødevarer, som din søn reagerer på. Hos en del børn, er mælkeprodukter svære for kroppen at fordøje. Og som du skriver, kan gluten også være et problem.
Men jeg synes, I skal give tilskud og livsstil et par måneder for at se, om det er nok.

Overvej også at få noget individuel vejledning, hvis I skal i gang med at ændre på kosten.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

3 kommentarer

 • Birgit Nielsen, DK-Kinesiolog siger:

  Helt enig i svaret. Der findes en homøopatisk salve, som er rigtig god: Fidesan ,eller hjertefrøolie fra Allergica kan også anbefales.

 • Marianne Kock siger:

  Yumi, havtang fra Berryen er en, som man spiser, men også kan smøre på.
  Hjælper på de fleste allergier og eksemer, da havtang renser systemet indefra.

 • Martin Hasted siger:

  Jeg kan anbefale denne homøopatiske salve fra Emuaid: http://www.shytobuy.dk/emuaid-salve.html

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *