Naturmidler mod knogleskørhed?

Kan rødkløver erstatte alendronat (medicin mod afkalkning af knogler, red.) ved knogleskørhed?

Og er der anden naturmedicin, der virker, ud over calcium/magnesium/D-vitamin?

Kh 

Den naturlige knogleskøre

 


 

Rødkløver virker balancerende på hormonerne og derved overgangsalder-symptomer – ikke mindst hedeture. Studier fra Aarhus Universitet bygger på forsøg med kvinder med begyndende knogleskørhed. Det viste sig, at der er en sidegevinst – nemlig at tabet af knoglemasse efter et år stort set var standset hos de kvinder, der fik fermenteret rødkløver – altså at der ikke skete en afkalkning af knoglerne.

En anden fordel ved planteøstrogenet fra Rødkløver er, at det ikke påvirker det særligt følsomme væv, der kan udvikle bryst- eller livmoderhalskræft.

Risikoen er mindre! Men der er mange andre ting, der kan modvirke knogleskørhed på naturlig måde. Læs mere om osteoporose på www.radiodoktoren.dk.

Alendrolat er lægemiddel, der optages i knoglevævet og forhindrer afkalkning ved nedbrydning af knoglevævet, men desværre også modvirker opbygning af knoglerne. Alendronat (et bisfosfonat) kan have en række bivirkninger, og det virker ikke mere end fem år.

Det er ikke med til at nedsætte risikoen for knoglebrud, da det ikke kun er kalkindholdet i knoglerne, der har betydning for dette, men også bindevævet.

Kollagen i kroppen dannes ud fra aminosyrer ved hjælp fra bl.a. C-vitamin. Det er kroppens vigtigste protein, og udover at få en sund kost med lødigt protein fra f.eks. fisk og fjerkræ, samt et godt tilskud af C-vitamin, skal du ikke bekymre dig om kollagen.

Du skal også sørge for at få godt med vægtbærende motion. Det er fint at gå, men endnu bedre med vægtløftning, f.eks. i et fitnesscenter.

Mange gode hilsener

Tine Juul og Carsten Vagn-Hansen, sundhedskonsulent og læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*