Nedsunken forfod af barfodsdans? - Naturli

Nedsunken forfod af barfodsdans?

Jeg er barfodsdanser, og ca. 2 timer om ugen danser jeg intenst og ofte heftigt og en del af dansen foregår med stort tryk på fødderne. Det har ikke genereret mine fødder før nu.

Nu er jeg begyndt at få mere hård hud, vabler og ligtorne – ikke så voldsomt, som jeg kan forstå, det er for nogle. Men generende nok.

Jeg er ikke overvægtig, men kan godt forstå, det er et voldsomt tryk, der kommer på mine fødder, når jeg danser så heftigt, som jeg gør. Men siden generne kommer nu, må det jo have noget med min alder at gøre, tænker jeg? (Jeg har danset i mange år og synes ikke, jeg danser mærkbart anderledes nu) – og måske lidt begyndende nedsunken forfod?

Det er nemlig der, ligtornene kommer (har haft en før og har en nu her igen).

Mine fødder har det ellers godt og gør ikke ondt. Jeg har prøvet at danse med sko, og det lader til at være meget bedre. Men vil jo helst danse barfodet. Tænker om øvelser mod nedsunken forfod er noget, der kan bedre det?

Venlige dansehilsner

Dansemusen

 


 

Ja, det kan lyde, som om det er nedsunket forfod, der er dit problem.

Øvelser mod dette er at krumme tæer, alt hvad du kan, altså ”krølle” tæerne ind under og bagefter strække max ud.

Men lige netop forfodsproblemer er noget af det, der kræver tålmodighed.

Sko med hæle er med til at gøre det endnu værre.

Når du danser hårdt på bare fødder, kan man med tiden også få problemer med de fedtpuder, der er i fodsålen. De kan blive for flade og ødelagte. Her hjælper det bedst at skåne, når det lader sig gøre.

Prøv desuden at låne ”Ha’ det bedre med fødderne” af Helle Gotved. Selvom det er en gammel traver af en bog, så er den fyldt med gode forklaringer og øvelser.

Kærlig hilsen

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

1 kommentar

 • Nathalie siger:

  Hvorfor nøjes med at danse på bare fødder? Jeg smider skoene fra påske til efterårsferie og mine fødder har aldrig haft det bedre….
  Free feet – free mind

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *