Nedtrapning af medicin

Har I et godt råd, hvis min mor på 77 vil trappe (langsomt) ud af flere forskellige slags medicin pga bivirkninger; udmattelse, “influenzasymptomer”, blå mærker, dårlig mave m.m. Medicinen har ikke gavnet særligt – eller ”helbredt” noget, og hun er utryg ved den efter at have fået den i flere år. 

Tænker C-vitamin, artiskok. Hvordan kan hun ellers støtte kroppen i processen og ikke skabe for kraftig udrensning? 

Er der nogle, der er specialiseret i nedtrapning af medicin?  

På forhånd tak 

Mange hilsener A 

 


 

Først og fremmest er det vigtigt, at din mors udtrapning af medicin foregår i samarbejde med hendes læge. Dette uanset arten af medicin.  

Du skriver ikke, hvilken type medicin din mor tager. Det er meget forskelligt, hvordan de enkelte typer påvirker omsætningen af stoffer i kroppen og ikke mindst afgiftes.  

Generelt skal hun selvfølgelig sørge for at drikke nok væske (primært vand og urtethe), spise minimum 600 gram grøntsager om dagen og bevæge sig. Dette er klart det vigtigste, og tilskud kan ikke gøre det ud for disse tiltag.  

Uanset arten af medicin er det nok en god ide at tage en multivitaminpille, så hun er dækket ind med forskellige vitaminer og mineraler.  

Derudover vil det mildeste være at supplere med det homøopatiske præparat Nux vomica D6.  

Måske din mor kan få hjælp ved www.funktionelfarmaci.dk ved Zarina Lauritzen, som både er farmaceut og hormonterapeut. 

Mvh 
Maria Langbak 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*