Nem hudpleje

Jeg vil høre, om I ikke har et godt råd til, hvordan jeg får en pæn hud. Min hud er tør, og jeg får nemt røde kinder. Jeg bruger for det meste en creme og nogle gange en sæbe, men jeg ville ikke kunne vænne mig til at bruge mere end 5 minutter på min hud, så det skal helst være nemt.

Hilsen

den “dovne”


Tak for dit brev. Jeg tror ikke, at dine ønsker for din hud hænger sammen med indsatsen, du er villig til at gøre, desværre. Som jeg har skrevet før, er din hud både et resultat af tilstanden i din krop og et billede på, hvordan du plejer den i det daglige. Så du kommer ikke udenom at hanke op i dine vaner og begynde at være lidt mere regelmæssig i din hudpleje. Du skal som et minimum:

– Afrense din hud HVER aften for at få fjernet dagens snavs, forurening, makeup eks. Hvis du er for træt om aftenen, så gør det om eftermiddagen, når du kommer hjem.

– Beskyt din hud. Brug en god fed creme her i vintertiden HVER DAG og en lettere fugtighedscreme om sommeren (+ solcreme). Du kan ikke bruge den samme creme sommer og vinter, så væn dig til at skifte din creme, når temperaturen skifter.

– Drik vand, gerne min. 1 1⁄2 liter om dagen. Start gerne dagen på et glas frisk vand evt med lidt citron i, og hvis du er kaffedrikker, så vent med kaffen til efter morgenmaden, på den måde får din krop lige lov til at trække vejret, inden du bombarderer den med ”affaldsstoffer.”

– Spis en mulitivitaminpille, 2 glisodin samt 2 spsk. ”perfect balance” (alt kan købes hos helsekost/matas), så hjælper du din hud indefra.

Find en god kosmetolog og plej din hud med en behandling hver 4-8 uge, jo sjældnere du selv gør noget for din hud, jo oftere må du betale kosmetologen for at gøre det.

Bed hende om at give dig et realistisk billede af din hud, så du ikke går og forventer ting, der aldrig vil ske.

Og sidst men ikke mindst:

Pas godt på dig selv, og dermed også din hud. Indse at du absolut er det værd, og smid den dovne attitude langt ind under sofaen.

God fornøjelse

Katja Kuni Hollnagel

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*