Nyheder

Nitrit i pølser kan give rygerlunger

27. juni 2022

Nye amerikanske forskningsresultater viser, at den nitrit, der blandt andet bruges som konserveringsmiddel kan give rygerlunger.

Nitrit, der blandt andet bliver brugt som konserveringsmiddel i pølser og andet pålæg, kan give rygerlunger. Det viser nye forskningsresultater, skriver metroXpress.Stoffet har i lang tid været under mistanke, men nu har forskere fra Columbia University i USA undersøgt sammenhængen mellem forarbejdet kød og Kronisk Obstruktiv Lungelidelse, som er det medicinske navn for rygerlunger.En gruppe, der spiste forarbejdet kød mindst 14 gange om måneden, havde 78 procent større risiko for at få sygdommen, end en kontrolgruppe. 7.000 amerikanere deltog i undersøgelsen.Sygdommen kan ikke kureres, og man kan dø, hvis man ikke kommer i behandling.Sidste år vedtog EU, at der også må tilsættes nitrit i økologisk kød.

Kilde: Metroexpres og DR.

Forrige artikelDet kniber med genoptræning

Næste artikelDræn i øret – virker det?