Nyheder

Nordiske planter til nordiske kvinder!

29. juni 2015

Jim Lyngvild er ikke i tvivl: Skønhed kommer indefra. Men derfor må din hudpleje godt tale samme sprog som dig – enkel, let at forstå og bruge – og med ingredienser, der gavner huden.

Da modeekspert Jim Lyngvild besluttede sig for at kaste sig over en serie af hudplejeprodukter, handlede det ikke om at følge en trend, der ellers var opadgående på det tidspunkt, hvor flere kendisser kastede sig ud i at røre cremer sammen. Tværtimod kom inspirationen nærmest på trods.

– Jeg havde jo deltaget i Danish Beauty Awards flere gange og undret mig over, hvorfor produkterne skulle have så lange kringlede navne og samtidig være så besværlige at bruge. Navnene svarede til at kaste pailletter i øjnene på folk, men det får man jo ikke mere effekt af, siger Jim Lyngvild.

Han satte sig i stedet for at lave den serie, der endte som Raunsborg Nordic, med enkle navne, der fortalte, hvad produktet skulle bruges til, og uden krav til, at man skulle købe flere produkter for at få effekt.

– Jeg ville gerne lave noget, hvor folk blev positivt overraskede – over effekten og over, hvad produktet kunne – ud over det lovede. Og så produkter der ikke krævede en femtrins-raket for at virke.

Inspirationen til indholdet fandt han bl.a. fra den gamle bog Flora Danica – om de nordiske planter og urters egenskaber. Her kan du f.eks. finde generationer af kloge kvinder og mænds råd til naturlig pleje af alt fra røde bumser til bistik. Al denne ‘hekseviden’, som Jim Lyngvild kalder det, blev mikset med Plums laboratoriums viden om hudplejeprodukter, og resultatet blev serien Raunsborg Nordic.

 

Hvem bruger håndcreme?

I dag kan Jim Lyngvild med stolthed se tilbage på et forrygende forløb. Efter bare et år var hele serien fast på hylderne i Matas, og helsekostbutikkerne gav håndcremen titlen af årets hudplejeprodukt i 2013, samme creme, der er den tredje mest solgte af alle varer i Aalborg Lufthavn.

– Og jeg syntes til at starte med slet ikke, at vi skulle have en håndcreme! Hvem bruger det? Griner Jim Lyngvild, der dog måtte se sig gjort klogere på brugen af håndcreme.

– Folk bruger den de mærkeligste steder – og på hundepoter og hestemuler. Jeg ved ikke, hvordan de finder på det, og jeg ønsker heller ikke at vide det. Men den virker, og det er det, der tæller. Også for folk med hudlidelser. Jeg siger ikke, at den kan kurere sygdomme, for det kan den ikke, det skal komme indefra. Men den kan tage rødmen og lindre huden, den virker – og det har gjort den populær.

 

Stolt af at være nordisk

Rent ideologisk er det også en mærkesag for ham, at planterne til hudplejen kommer fra den nordiske fauna, når nu produkterne er til nordiske kvinder. Og så er han ikke bange for at lave noget, der udstråler stolthed over det, vi kommer fra.

– Acai er garanteret også en god ingrediens, men når nu vi er nordiske, hvorfor så ikke bruge vores nordiske planter? Jeg er stolt af vores kulturarv, og det er der ingen skam i at sige. Samtidig tror jeg på, at når man laver noget, man er stolt af og kan stå inde for, så får andre også øjnene op for det.

Med hensyn til stolthed, så er der to produkter, Jim Lyngvild er ekstra stolt af at have medvirket til at frembringe. Den ene er natcremen, som indeholder en slags kunstigt fremstillet slangegift, der strammer op. Den anden er hans serie til mænd, som blev lanceret i efteråret.

– Normalt er herreserier noget med en italiensk flødebolle-model på, men vi har valgt rigtige mænd. Den er lavet til mænds hud, og der er ingen blomster på hverken pakken eller i duften. Den appellerer til den almindelige mand, og jeg er stolt af at have ramt denne målgruppe.

 

Skønhed er kun visuel i kort tid

Hudpleje skal være enkel – og kan formuleres enkelt:

– Det handler om at rense og fugte huden, og hvis du har sørget for at fugte huden med ordentlige produkter, så kan du helt sikkert se en forskel senere hen i forhold til, hvis du ikke havde gjort det.

Men skønhed er alligevel ikke noget, du i følge Jim Lyngvild kan købe på flaske.

– Skønhed kommer indefra. Jeg kan i et splitsekund godt bemærke en, der visuelt er smuk, men det blegner med det samme, hvis det er et dårligt menneske. Skønhed opstår, når øjnene og hjertet smiler samtidigt. Skønhed handler ikke om at veje 65 eller 165 kilo, og det handler heller ikke om, hvad der står på tøjmærket, siger modeeksperten.

 

Parabener eller ej?

Om det er Jim Lyngvilds ‘hekseviden’ eller Plums hudplejeviden, der har gjort udslaget, ved han ikke. Til gengæld bliver han ærgerlig, når han hører helsekostfolk snakke om parabener i produkterne.

– Vi ville aldrig tilsætte noget, der er skadeligt, og der er ikke parabener i, som er fundet problematiske. Faktisk udfaser Plum ingredienser, allerede når mistanken opstår. Men ja, der er konserveringsmidler i, og hvis folk er allergiske overfor vand, er det svært at undgå, siger Jim Lyngvild til rygterne.

Faktisk er det let og ligetil at blive klogere på produkternes indhold. På www.raunsborg.dk kan alle se listerne over ingredienser, så eventuelle allergikere kan sikre sig på forhånd.

 

Forrige artikelFyldte snackpeberfrugter

Næste artikelFrugter: Naturens kosmetikpung