Nyheder

Nu kan du få køreposer med svanemærke

Foto: Adobe Stock
18. januar 2022

Svanemærket er en holistisk miljøcertificering, som sikrer både miljøet og sundheden, samtidig med at der stilles krav til etiske aspekter af produktionen. Derfor er mærket oplagt at gå efter – særligt når det gælder produkter til børn. Og nu kan man også finde mærket på køreposer. 

Der er mange nye ting at forholde sig til som nybagte forældre. Man skal lære sit barn at kende, få nye rutiner, og så er der en masse produkter og begreber, som man nok sjældent har skullet forholde sig til tidligere, men som pludselig bliver uhyre vigtige. Det gælder alt fra sutter til hovedpuder, bleer til barnevogne og selvfølgelig køreposer.

For en god kørepose, der kan holde babyen varm også i de kolde måneder, er helt uundværlig, når man skal ud i det fri. Det kan være, hvis man vil gå en tur i byen, trille rundt i en park, eller bare vil give den lille ny muligheden for at sove under åben himmel, mens man selv nyder en kop kaffe på en café – for det kan vi nemlig heldigvis gøre i Danmark.

Men det stiller altså krav til en kørepose, og mange nybagte forældre har nok mere end bare et varmekrav, når det kommer til posen. For man vil gerne give baby den bedste start på livet, og for en del betyder det også rene og sunde produkter.

Den første på markedet

Når man skal vælge et produkt, der er produceret på en måde, som betyder en minimal brug af kemi – og som dermed er sundhedsmæssigt forsvarlige og miljøvenlige – så kan man med fordel gå efter miljømærkninger som Svanemærket.

Men indtil nu har der altså været et hul på markedet, når det kom til Svanemærkede køreposer. Det hul har Änglamark nu udfyldt. De har nemlig lanceret en Svanemærket kørepose, som kan købes hos Coop. 

[relateredehistorier]

Køreposen fås i sort, og den er altså produceret på en måde, som lever op til miljømærkningens strenge krav både i forhold til brugen af kemi, men også i forhold til ordnede arbejdsforhold og etik i produktionen. 

– Svanemærket ser på hele produktets rejse. I forhold til tekstiler har Svanemærket fokus på både miljø, sundhed og sociale aspekter, og det er dette helhedssyn, der gør mærket oplagt at gå efter, hvis du vil bidrage til en mere bæredygtig udvikling, samtidig med, at du passer godt på dit barn, siger Charlotte Rajsager, Marketing- og kommunikationschef hos Miljømærkning Danmark.

Børnene bliver en øjenåbner

I en tid hvor klima og miljø er højt på dagsordenen, og det bliver stadig mere presserende at passe på kloden, kunne vi alle med fordel tage et kritisk blik på vores forbrug, og om det kunne være mere bæredygtigt. For nogle bliver det særlig åbenlyst, når de får børn, forklarer Charlotte Rajsager. 

At blive forældre får os ofte til at reflektere. For mange er det en øjenåbner, hvor vi for alvor bliver bevidste om, hvad vores forskellige produkter indeholder og er lavet af – og hvordan de er produceret. Kun det bedste er godt nok til vores børn, og vi ønsker at efterlade en bedre verden til dem. Med en svanemærket kørepose på markedet bliver det nemmere for forældre at træffe et valg, hvor der er taget hensyn til både miljøet og vores børns sundhed, siger hun. 

Hos Coop er de glade for at kunne udvide sortimentet med endnu et Svanemærket produkt. 

– Vi arbejder målrettet for at udvide sortimentet af miljømærkede produkter, så vores kunder nemt kan træffe gode miljøvalg. Derfor er vi rigtig glade for og stolte af, at vi nu kan tilbyde Danmarks første svanemærkede kørepose, siger Jannie Søgaard, kategorigruppechef i Coop. 

Forrige artikelGå i køkkenet for klimaet

Næste artikelSmerterne er der altid