Nyheder

Nyt år med nye motionsformer

2. januar 2017

Selvom mange er trætte af de klichefyldte nytårsforsæt, snakker vi stadig om dem, når 1. januar melder sin ankomst. Men hvad med at lægge forsættet på hylden og prøve at give dig i kast med en af disse anderledes motionsformer? Det kan være, du bliver bidt af det, og det bliver helt naturligt for dig at dyrke mere motion i det nye år.

 

Aquajogging

Som navnet lyder handler det helt enkelt om at jogge i vand. Fordelen er, at du som ved almindelig løbetræning nemt får pulsen op, mens vandet gør det mere skånsomt og mindsker risikoen for skader. Aquajogging er også god genoptræning efter skader som skinnebensbetændelse, akillessenebetændelse, træthedsbrud, svangsenebetændelse og springerknæ. Du får et mavebælt, så du ikke skal være nervøs for at ryge under vandet, mens du træner.

 

Hot yoga

Den 5000 år gamle indiske praksis yoga er efterhånden populær, og der findes mange forskellige former. En af dem er hot yoga, hvor du på halvanden time laver 26 forskellige yogaøvelser i 40 graders varme. Varmen er blandt andet med til at øge fedtforbrændingen og stofskiftet, øge din fleksibilitet, styrke og udholdenhed og udskille kroppens giftstoffer.

 

Åbent vand-svømning

Kan du lide at svømme? Så kan du udfordre dig selv yderligere ved at svømme i det fri. Når den blå bassinstreg udskiftes med udfordrende bølger, er du nødt til hele tiden at navigere for at sikre, at du svømmer i den rigtige retning og holder dig over vand. Det kan være du er heldig at svømme side om side med flotte fisk og havfugle. Men husk altid at have en svømmemakker med, da svømning i åbent vand ikke er helt ufarligt.

 

Baglæns løb

Det lyder måske fjollet, men det kan faktisk have mange fordele at løbe baglæns. Ved baglæns løb styrker du bagsiden af benene og mindsker risikoen for overbelastning af ankler, knæ og hofter. Derudover bruger du 30 procent mere energi ved denne motionsform, hvilket gør det mere effektivt end at løbe forlæns. Det viser en undersøgelse fra Harvard University.

Hvis du vil prøve baglæns løbetræning er det en god idé at gøre det ved stranden, hvor underlaget er nogenlunde jævnt og uden trafikgener. Sandet giver også ekstra udfordring til haserne. Start dog ud i små etaper og kombiner gerne med almindelig løb.

 

Piloxing

Ved piloxing kombinerer man boksning, pilates og en lille smule dans. Boksningen får pulsen op og sørger for et højt tempo, hvor du lærer at være hurtig og let på fødderne, mens du får styrke og kropbevidsthed fra pilates. Dansen og musikken er bare med til at gøre det endnu sjovere og give smil på læben. Det er en motionsform der kombinerer styrke og elegance.

 

Kilder: iform.dk

 

Forrige artikelJordskok: Diabetikernes delikate ven

Næste artikelØkologisk livsstil uden at blive ruineret