Krop

Nyt immunforsvar på tre dage

5. oktober 2015

Forskning viser, at du på bare tre dage kan forny dine immunforsvarsceller, hvis du følger en primært flydende diæt. Det minder lidt om faste, men knap så hårdt, som nogle måske kender den.

Blot tre dage, hvor du primært indtager flydende mad og væske, er tilstrækkeligt til at regenerere store dele af dit immunforsvar. Det sætter en ny e-bog fokus på: ‘Kvinde – Styrk dit immunforsvar’ af Anette Harbech Olesen.

Kroppen er glad og taknemmelig for en hjælpende hånd, og tre dage med flydende mad aflaster den, og sætter dine stamceller i gang med at producere nye hvide blodlegemer. Det er de hvide blodlegemer, der udgør immunforsvaret, og det er de hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner og sygdomme i kroppen.

Celler dør og fornyes konstant. Huden udskiftes, hjernen forandres, og miljøet i tarmen er underlagt konstante ændringer. Nye celler dannes på baggrund af det, du spiser, drikker, indånder og tænker. Ved bevidst at vælge det, der nærer og bygger op fremfor det, der tærer og belaster, kan du skabe de allerbedste betingelser for din krops indre balance. Betragt det som en indre hovedrengøring.

Dit immunforsvar i maven

Hovedparten af dit immunforsvar er knyttet til tarmen. Det er her immunforsvarscellerne bor, oplæres og sendes ud på beskyttende og fredsbevarende missoner. Det foregår fra tarmens slimhinde, hvor de gode tarmbakterier holder til. De arbejder tæt sammen med stort set alle kropslige systemer som eksempelvis nervesystem og hormonsystem, og deres mængde og sammensætning har stor betydning for, hvordan du har det.

Ønsker du at forny cellerne i dit immunforsvar, skal du kun indtage flydende mad – i bogen betegnet let faste – i 72 timer. Det er nemlig først efter 48 timers let faste, at produktionen af nye immunforsvarsceller for alvor sætter i gang. Du kan herefter med fordel jævnligt indføre enkelte fastedage, hvis du gerne vil drage nytte af de mange positive, sygdomsforebyggende og livsforlængende fordele, der er herved.

Faste med afgiftende fødevarer

Under din faste aflaster og afgifter du din krop ved at spise mad, der understøtter de organer, der står for udskillelse af affaldsstoffer og genopretning af indre balance. Samtidig fravælger du de fødevarer, der kan belaste din organisme. Maden, du spiser i de tre dage er letfordøjelig, har basedannende effekt og dæmper inflammation i kroppens væv.

Naturli har fået lov at bringe et par eksempler på opskrifter til fastedagene fra bogen.

 

Kvinde – styrk dit immunforsvar

Anette Harbech Olesen har sat rekord som den mest downloadede danske e-bogsforfatter. Og succesen er nu fulgt op med den nye fastebog.

Bogen er på 120 sider, der strutter af sundhed, ideer, viden og skønne opskrifter. Bogen indeholder også en række forslag til tre dages madplan.

Kan downloades på din computer eller iPad for KUN 20,- på Saxo.com

 

Udrensende og antiinflammatorisk te

Denne drik virker antiinflammatorisk og antibakteriel. Den smager godt og er let at lave.

Til 1 person

Du skal bruge:

1 tsk frisk ingefær, skåret i små stykker

½  tsk ægte Sri Lanka kanel

½ tsk gurkemeje

1 tsk jomfrukokosolie

1 tsk Manuka eller almindelig honning

1 kop varmt vand 80 grader

Bland ingredienserne i en kop og hæld 80 grader varmt vand over, rør og drik den som te. Husk at anvende økologiske råvarer, så opnår du den bedste effekt og undgår unødig kemi.

 

Agurkesuppe

Til 2 personer

Du skal bruge:

1 agurk

1 avocado

1-2 dl vand

1 lille bundt frisk basilikum, hakket

1 lille bundt frisk mynte, hakket

1 håndfuld blandede pistacienødder og valnødder

½-1 tsk cayennepeber

Saften af ½ citron

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 lille løg

1 fed hvidløg

Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Rengør og hak løgene fint. Svits løg og hvidløg i jomfruolivenolie og tilsæt krydderier. Lad det køle af. Skræl agurk og avocado og blend det med krydderurter og løgblanding. Smag til med krydderier og citronsaft og server suppen med hakkede nøddekerner over.

 

Forrige artikelD-vitaminmangel påvirker blodtryk hos børn

Næste artikelHøje mennesker får oftere kræft

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.