Naturlig hjælp

27. juni 2022

Når generne rammer os – enten i form af overgangsalder eller autoimmune sygdomme – er det godt at have lidt i baghånden…

Curcumin forebygger sukkersyge

En gruppe forskere har påvist, at tilskud af et ekstrakt af gurkemeje kan hjælpe med at forebygge diabetes hos mennesker med høj risiko for at få sygdommen. De undersøgte i ni måneder en gruppe på 237 mennesker i Thailand med denne risiko, og halvdelen fik 3 kapsler med 240 mg curcumin to gange dagligt, mens den anden halvdel fik uvirksomme kapsler. Alle blev fulgt med diverse prøver under studiet med henblik på at følge udviklingen til åben diabetes.

Ved afslutningen af de ni måneder var der 16,4 procent af de deltagere, der ikke fik curcumin, som havde fået diabetes. Der var ikke nye tilfælde af diabetes i gruppen, der havde fået curcumin. Forskerne fastslog også, at gruppen, der fik curcumin, havde fået en bedre funktion af de insulinproducerende betaceller i bugspytkirtlen og bedre insulinfølsomhed. (Diabetes Care 2012).

Curcumin er dokumenteret som effektivt i tilfælde, der strækker sig fra cancer til Alzheimer’s sygdom. Det modvirker inflammation og dermed smerter. Optagelsen af curcumin bedres meget betydeligt ved at kombinere med piperine fra peber.

Giv olie til gigten

Flere studier og undersøgelser viser, at muslingeolie fra de grønlæbede muslinger i New Zealand har en overbevisende virkning på smerter og øget bevægelighed i forbindelse med gigt. Senest har et studie fra Polen med 50 deltagere vist enestående resultater. På en periode over 12 uger fik halvdelen Original muslingeolie, mens den anden halvdel fik fiskeolie. Efter de 12 uger gik alle over på Original muslingeolie.

89 pct. af deltagerne oplevede mindre smerter og 91 pct. fik tydelige forbedringer i forhold til bevægeligheden og benyttede derudover mindre smertestillende midler end hidtil. Ingen havde bivirkninger ved Original muslingeolie, mens 3 måtte udgå af forsøget i den periode, de fik fiskeolie, pga. bivirkninger som mavekramper og nyresmerter.

Original muslingeolie kan ikke sammenlignes med almindelig fiskeolie, da sammensætningen af fedtsyrer er anderledes i den. Blandt andet findes omega-3-fedtsyren ETA (eicosatetraeinsyre) ikke i fiskeolie, og netop den omega-3 har stor betydning for den inflammatoriske virkning.

Tag hedeturen

Der er ikke grund til at lide med overgangsalderens gener, selvom man ikke vil tage kunstige hormoner.

Bidro Kvinder er udviklet på gele royal (Bidronningføde), der giver velvære, bedre humør, styrker modstandskræften og regulerer ubalancer hormonelt. Tilsat salvie og rødkløver mod hedeturene. Magnesium mindsker træthed og udmattelse, styrker nervesystemet og vedligeholder normale knogler. Vitamin B6 regulerer hormonaktiviteten og styrker immunforsvaret. Kort sagt et god cocktail mod overgangsalderens gener.

Find Bidro Kvinder i en æske med 60 eller 120 kapsler hos din helsekost.

Julegaver til rumlende maver

Nu nærmer den glade juletid sig med hastige skridt, og med den kommer æbleskiver, gløgg og julefrokoster med lidt for meget fed mad. Og den årligt tilbagevendende kamp for at finde balancen mellem nok og for meget.

Det kan være svært, at få det hele til at gå op i en højere enhed, men om ikke andet er det da muligt at få maven til at balancere, hvilket er vigtigt, da størstedelen af vores sygdomme starter med problemer i fordøjelsessystememet. Og her spiller mælkesyrebakterier en central rolle.

Vita Biosa Urt er en økologisk og fermenteret urtedrik, som har et højt indhold af aktive mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier har været brugt i århundreder til at opretholde en normal og stærk mave, og de er altafgørende for en sund balance i maven.

Mælkesyrebakterier kan desuden være med til at styrke dit immunforsvar, og give en hjælpende hånd i kampen mod ondsindede bakterier og vira. Udover mælkesyrebakterier indeholder Vita Biosa Urt ekstrakt af 19 forskellige økologiske urter, som er kendt for deres gode indflydelse på balancen i mave-/tarmsystemet.

Foruden Urt fås Vita Biosa i tre varianter; Hyben, Aronia og Sweet, som alle er fri for sukker, mælk, gluten og konserveringsmidler. Vita Biosa kan købes i din lokale helsekostforretning, Matas, og via Matas.dk og Helsam.dk.

Vidste du…

At overgangsalderen kan tricke autoimmune sygdomme? Når balancen mellem kønshormonerne kæntrer, influerer det også på de andre hormoner i kroppen, som de har et samspil med. Bl.a. stofskiftehormonerne, der styrer vores stofskifte. Derfor ser man flere tilfælde af den autoimmunt betingede sygdom, Hashimotos, hos kvinder i eller efter overgangsalderen.

Homøopati mod autoimmune

Homøopati har de senere år vundet mere og mere genklang, da forskning viser, at homøopatiske produkter har overraskende god effekt på mange sygdomme og symptomer. Især når det kommer til autoimmune sygdomme, kan der være god hjælp at hente i homøopatien. Desværre må producenterne på grund af lovgivningen stadig ikke fortælle, hvilke produkter, der er beregnet til hvilke symptomer, så det kan være en god idé at kontakte en alternativ behandler, der har forstand på homøopati.

Forrige artikelLyst til at spise sundt

Næste artikelOppe i hovedet