Fit for fest

27. juni 2022

Ferie og højtid står for døren, men det gør kulde, fed mad og infektioner også…

Sund vinter

En almindelig dansk familie får masser af omega-6-fedtsyrer fra de vegetabilske olier, der anvendes i forarbejdningen af fødevarer og i madlavning. Til gengæld kan det halte med den gavnlige omega-3-fedtsyre, der primært findes i fede koldtvandsfisk.

Mangel på omega-3 kan påvirke kroppens sundhed og vores immunforsvar. Når vi indtager omega-3 fedtsyrer, optages de nemlig i vores cellemembraner, og når immunsystemet aktiveres af f.eks. influenza- og forkølelsesbakterier, frigøres fedtsyrerne fra cellemembraner. Fedtsyrerne omdannes derefter til molekyler, som understøtter kroppens naturlige helingsreaktion.

På markedet findes både velsmagende olier og tyggekapsler med omega-3-fedtsyrer, som både du og dine børn kan spise uden problemer. Omegaolier af høj kvalitet smager nemlig hverken af fisk eller har den dårlige eftersmag, mange forbinder med fiskeolie.

Siden 1995 har Nordic Naturals fokuseret på omega-3-fedtsyrer, og i dag er fiskeolien den bedst sælgende i USA. Både den flydende olie og kapslerne mere end opfylder den anbefalede daglige minimumsdosis til voksne. Nordic Naturals-produkter er testet af uafhængige forskningsinstitutioner og overgår internationale standarder for renhed og friskhed. Senest vandt olien Helsams pris for Årets produkt 2013.

Nordic Naturals fiskeolier kan købes i Helsekostforretninger og hos Matas.

Helt særligt proteinpulver

Hvis du gerne vil tabe et par kilo, intensivere motionen eller drosle lidt ned på kødindtaget, men stadig være mæt og tilpas, så er proteinpulver et godt supplement. Nu har Nyborggaard lavet et dansk økologisk hampeproteinpulver, der er helt igennem ideelt som proteinpulver.

Hampeprotein 43% adskiller sig fra mange andre typer proteinpulver, idet det indeholder alle essentielle aminosyrer i det forhold, som kroppen har brug for, og ovenikøbet i en form, som er letoptagelig og anvendelig. Det er tillige smagsneutralt.

Selvom mange forbinder hamp med euforiserende stoffer, er produktionen af hamp som næringsrig afgrøde ikke ny. Nyborggaard har længe forarbejdet hampefrøene til koldpressede olier i gårdens eget presseri. Og nu bliver der så også lavet pulver med hele 43 pct. protein. Proteinpulveret er 100 procent vegetabilsk og glutenfrit, og kan med fordel bruges i juice, smoothies, brød, fars og på grød og morgenmadsprodukter – eller du kan lave din helt egen proteinbar med pulveret, nødder og tørret frugt.

Find hampeproteinpulveret i din helsekost.

Slank jul?

Der er rigeligt med fristelser igennem december måned, så det er godt at være fyldt op med de sunde essentielle fedtsyrer, der rent faktisk er en god ven i kampen mod overvægt:
• De forøger stofskifteprocessen og energiniveauet. Dette betyder, at vi forbrænder flere kalorier.
• I stedet for at bruges som brændstof, spiller de en rolle i dannelsen af cellemembranerne, og bliver omdannet til hormonlignende prostaglandiner.
• Essentielle fedtsyrer hjælper nyrerne til at komme af med et overskud af vand, som er indeholdt i organisk væv – vand som udgør meget af de overvægtiges ekstra vægt.
• De hjælper med at nedsætte trangen til sødt, som ofte opstår, fordi vi ikke får de næringsstoffer, vi har brug for. Ved indtagelse af de manglende essentielle fedtsyrer tilfredsstilles trangen.
• Essentielle fedtsyrer er godt for humøret og energien – og giver os mere lyst til at være aktive.

Oil of life fås i flere varianter, tilpasset den du er, og så er det nogle af de reneste olier på markedet. Den meget skånsomme presning betyder, at olien klarer sig suverænt i totox-test, der fortælller noget om, hvor hurtigt og hvor meget olien forharsker.

Hjælp til julemaver

Ramt af julemave? Det kan hjælpe maven, hvis man sørger for at spise fiberrigt, drikke rigeligt med væske, og at sørge for at røre sig, da dette tilsammen har en positiv indflydelse på tarmfunktionen. Det gælder om at få gang i tarmen igen. Her kan SylliFlor være en god hjælp.

Loppefrøskaller stimulerer mave-tarm-funktionen og er således et værdifuldt fibertilskud ved besværet tarmfunktion. Modsat andre loppefrøskaller, er Sylliflor coatet, så de fremstår sprøde og lige til at indtage – som et sprødt drys på morgenmaden, opløst i vand, juice eller anden væske, eller spises direkte fra en ske.

SylliFlor fås i 3 smagsvarianter: Naturel, Vanilje og Malt og distribueres via apoteker, helsekostbutikker og Biodane Pharma’s webshop, www.biodanepharma.com.

Vidste du…

Ingefær, pebermynte, og kamille kan hjælpe på luft i maven – drik det f.eks. som te. Ingefær og pebermynte kan desuden fås som dråber til at komme i vand.

Skyl ikke maden ned

Drik ikke for meget til måltiderne. Du fortynder fordøjelsessafterne, og så nedbrydes maden ikke godt nok. Drik i stedet mellem måltiderne. Du undgår også at komme til at skylle maden ned, når du ikke drikker til måltidet – i stedet vil du tygge maden ordentligt, hvilket fremmer både fordøjelsen og mæthedsfølelsen.

Forrige artikelLyst til at spise sundt

Næste artikelOppe i hovedet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.