Nyheder

Økologisk livsstil uden at blive ruineret

3. januar 2017

Skal 2017 være dit økologi-år? Mange holder sig tilbage for økologi, fordi de er bange for, at det vælter budgettet. Men med planlægning og gode råd kan du sagtens leve økologisk til fornuftige penge.

 

Sørg for et godt basislager

Hold øje med tilbuddene og sørg for et godt lager af basisvarer som mel, havgryn, ris, pasta og konserves, som kan holde sig længe. På den måde undgår du, at økologi-udgifterne bliver for høje.

 

Planlæg 
din uge

Sæt en dag om ugen af til at researche efter tilbud på økologi og sæsonvarer. Lav en madplan og indkøbsliste og skab dig et overblik over ugens måltider, så du kan få nogle råvarer til at gå igen i flere retter. På den måde sparer du både tid og penge.

 

Få så meget som muligt ud af dine råvarer

Slatne grøntsager ryger ofte i skraldespanden. Men prøv at sætte dem i vand eller at vaske dem og putte dem i en frysepose i køleskabet. På den måde kan du ofte genoplive grøntsagerne i løbet af et par timer. Stødt, kedeligt og slattens frugt og grønt kan også bruges i gryderetter, syltes eller kommes i bagværk. Skrog fra kyllingen eller grønsagsaffald kan koges til fond. Det tørre brød kan ristes til bruschetta eller croutoner. Tænk ud af boksen – kun fantasien sætter grænser.

 

Lav det meste fra bunden

Det er billigere at lave maden selv fra bunden, og på den måde er du også sikker på at vide, hvad du kommer i munden. Du kan for eksempel bage dit eget brød. Rør en langtidshævet dej sammen om aftenen og bag den næste dag.

 

Abonnér på en måltidskasse

Hos Aarstiderne.com er alle råvarer (bortset fra fisk) økologiske, og der er kasser, der matcher til de fleste behov. Du kan for eksempel vælge en kasse til børnefamilien, kvikkassen til hurtige måltider eller vegetarkassen. Fordelen er, at der medfølger opskrifter, så du sikrer at bruge alle råvarer og ikke spilder mad og penge.

 

Opbevar korrekt

Sørg for at opbevare dine fødevarer rigtigt, så de holder længst muligt. Det meste frugt og grønt bør opbevares i køleskabet, mens eksotisk frugt som ananas avocado og banan bør opbevares i et køligt rum.

 

Skær ned på kødet

Det er især kødet, der er dyrt, når du køber økologisk. Derfor kan det være en fordel at skære ned her. Du kan for eksempel fylde kødsovsen med grøntsager som gulerødder, peber, tomat og bladselleri og tilsætte lidt mindre kød. På den måde kommer du ikke til at mangle kødet, da der stadig er masser af smag.

 

Kilder: Økologi.dk

 

Forrige artikelNyt år med nye motionsformer

Næste artikelKål er mere end tilbehør