Hold øje med tilbuddene og sørg for et godt lager af basisvarer som mel, havgryn, ris, pasta og konserves, som kan holde sig længe. På den måde undgår du, at økologi-udgifterne bliver for høje.
Sæt en dag om ugen af til at researche efter tilbud på økologi og sæsonvarer. Lav en madplan og indkøbsliste og skab dig et overblik over ugens måltider, så du kan få nogle råvarer til at gå igen i flere retter. På den måde sparer du både tid og penge.
Slatne grøntsager ryger ofte i skraldespanden. Men prøv at sætte dem i vand eller at vaske dem og putte dem i en frysepose i køleskabet. På den måde kan du ofte genoplive grøntsagerne i løbet af et par timer. Stødt, kedeligt og slattens frugt og grønt kan også bruges i gryderetter, syltes eller kommes i bagværk. Skrog fra kyllingen eller grønsagsaffald kan koges til fond. Det tørre brød kan ristes til bruschetta eller croutoner. Tænk ud af boksen – kun fantasien sætter grænser.
Det er billigere at lave maden selv fra bunden, og på den måde er du også sikker på at vide, hvad du kommer i munden. Du kan for eksempel bage dit eget brød. Rør en langtidshævet dej sammen om aftenen og bag den næste dag.
Hos Aarstiderne.com er alle råvarer (bortset fra fisk) økologiske, og der er kasser, der matcher til de fleste behov. Du kan for eksempel vælge en kasse til børnefamilien, kvikkassen til hurtige måltider eller vegetarkassen. Fordelen er, at der medfølger opskrifter, så du sikrer at bruge alle råvarer og ikke spilder mad og penge.
Sørg for at opbevare dine fødevarer rigtigt, så de holder længst muligt. Det meste frugt og grønt bør opbevares i køleskabet, mens eksotisk frugt som ananas avocado og banan bør opbevares i et køligt rum.
Det er især kødet, der er dyrt, når du køber økologisk. Derfor kan det være en fordel at skære ned her. Du kan for eksempel fylde kødsovsen med grøntsager som gulerødder, peber, tomat og bladselleri og tilsætte lidt mindre kød. På den måde kommer du ikke til at mangle kødet, da der stadig er masser af smag.
Kilder: Økologi.dk