Øvelser til hofterne

Jeg har gennem flere år haft smerter i min venstre hofte. Det er specielt på forsiden, der stråler en smerte ned i benet. Det er mest, når jeg vandrer! Også når jeg har siddet i længere tid og derefter går. Er der nogle specielle øvelser, der evt. kan bruges?

Mange hilsener

Mette


Jeg er ret sikker på at du har en for stram muskel, den populært kaldte mørbrad, på latin iliopsoas.

Du kan strække musklen ved at knæle ned (som om du ville fri) med den ene fod i gulvet og det andet knæ i gulvet (læg evt. en pude under), som du så skubber laaaaangt bagud. Pres lidt frem fra balden mod lysken. Stå her min. ½ minut. Du kan lave øvelsen flere gange om dagen og til begge sider.

Når du efterhånden har fået længde på musklerne, skal du være opmærksom på at gå med lange skridt. Altså ikke fuldstændigt overdrevet, men jeg ser rigtig tit, at spændinger omkring hoften er startet, fordi man tripper for meget og ikke skridter ordentligt ud. Mærk også efter, om du mon spænder i hofteleddet, når du sidder på en stol, især hvis din kontorstol (hvis du bruger en sådan) har et sæde, der kan tippe fremefter.

Mvh Tine Lange

1 kommentar

 • Jonas siger:

  Godt råd med de lange skridt, det har jeg slet ikke tænkt over

  Jeg har selv haft meget glæde af øvelserne her: https://inner-gym.com/blog/hofteboejer/

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *