Nyheder

…og de nominerede er…

I år afholdes den traditionsrige Helsam Messe i en nyskabende online version. Det er stadig en fagmesse, hvor producenter, forhandlere og andre branchefolk mødes for at se ind i fremtiden på området for helsekost og kosttilskud.

Foto: Mediegruppen/Produktbilleder
4. september 2023

På messen hædres – efter indstilling fra forhandlerne – nogle af de produkter, som har gjort sig særlig godt over for forbrugerne i det seneste år. Der gives priser til Årets Produkt, Årets Hudpleje, Årets Fødevare, Årets Non-food og Årets Nyhed.

Her får du en smagsprøve på nogle af de nominerede produkter.

Årets non-food

Non-food kategorien byder på spændende og innovative løsninger inden for sundhed og velvære. Produkterne kombinerer høj kvalitet med bæredygtighed for at fremme en sund livsstil.

Mere energi og færre kramper

Mineralet magnesium er et af de mest udbredte stoffer i kroppen, hvor det indgår i mange hundrede forskellige enzymprocesser.

Især har magnesium stor betydning for muskulatur og muskelfunktion. Derfor tages magnesium som tilskud ofte af sportsudøvere, der belaster musklerne maksimalt. Men også mange ældre mennesker er udfordret af muskelkramper f.eks. i læggen. Også om natten.

Altiderm Magnesium støtter effektivt et normalt magnesiumniveau i cellerne. Det rene produkt er til udvortes brug og optages via receptorer i svedkirtlerne hurtigt i det underliggende væv. Betydeligt hurtigere end magnesium, som indtages oralt.

Se mere på www.medicwiotec.dk

Afstressende lavendelolie

Mod hverdagens stress og jag kan smukke og velduftende ting være en vigtig opmuntring, og lavendelolie elskes af de fleste for sin rige aroma. Det hjælper naturligvis også, at lavendelolie har en velkendt beroligende og afstressende effekt.

Lavendelolie ØKO fra Urtegarden er en 100% naturlig, økologisk og ren æterisk olie uden tilsætningsstoffer.

I hudpleje giver lavendelolien, som udvindes af lavendelblomster, en skøn duft, men den tilføjer også gode egenskaber, da den bl.a. har cellefornyende og talgregulerende egenskaber.

Du kan bl.a. bruge økologisk lavendelolie i en duftlampe/ diffuser/sauna eller tilsætte den til din ansigts- og kropspleje.

Se mere på www.urtegaarden.dk

Årets hudpleje

Helsams nominerede produkter til årets hudpleje kategori er en eksemplarisk samling af effektive og naturlige løsninger til pleje af huden. Disse produkter er omhyggeligt udvalgt for deres evne til at forbedre hudens sundhed og skabe en strålende og ungdommelig glød.

A-vitamin og spændstig hud

Med tiden kan huden bede om lidt hjælp til at bibeholde sit smukke udseende, og A-vitamincreme fra Urtegaarden er blevet den foretrukne hjælp for mange kvinder.

Det er en let og delikat fugtighedsbevarende ansigtscreme med A-vitamin, der genopbygger hudens naturlige spændstighed og forebygger dannelsen af rynker.

Hudens naturlige produktion af collagen stimuleres af opstrammende granatæbleolie i samspil med vitamin A, der sætter skub i cellefornyelsen og vedligeholder hudens elasticitet.

Et højt indhold af essentielle fedtsyrer og økologisk aloe vera nærer huden og efterlader den blød og glat. A-vitamincreme indeholder hele 63% økologiske ingredienser (ekskl. vand) og er uden parfume.

Se mere på www.urtegaarden.dk

Dansk og økologisk ansigtsolieserum

Store mængder af antioxidanter og vitaminer gør Organic Boost Intense Repair Oil helt unik. Ansigtsolien fra Zinobel fugter, beskytter og reparerer i dybden. Også som modvirkning af pigmentforandringer.

Bedst resultat opnås ved at bruge Intense Repair Oil hver dag. Den er meget drøj, og en til to dråber dagligt er nok.

Om sommeren anbefales ansigtsolien til natten, hvor hudens restitutionsproces foregår. Så vil man reparere på gamle skader og samtidig modvirke nye skader fra dagens solpåvirkning.

Se mere på www.zinobel.dk

Førstehjælp med Aloe Vera Gel

I næsten 35 år har AVIVIR Aloe Vera Gel Repair været en uundværlig effektiv førstehjælp for mange.

AVIVIR Aloe Vera Gel køler, beroliger, mindsker rødmen, reparerer og virker genopbyggende ved alle former for skader og irritationer på huden f.eks. Småskrammer, revnet hud, irriteret hud, frostskadet hud, insektbid, røde haler, sprukne brystvorter, efter barbering, solskoldning, soleksem og meget andet.

AVIVIR Aloe Vera Gel Repair indeholder 98% ACTIValoe og er certificeret Vegan, Cosmos Organic, Svanemærket og har grøn kolbe hos TÆNK.

Se mere på www.avivir.dk

Årets produkt

De nominerede til årets produkt er et udvalg af banebrydende og innovative løsninger, der har imponeret med deres enestående kvalitet og resultater. Det er produkter, der har en positiv indvirkning på menneskers livsstil og velvære.

Støtte til den gode søvn

Tryptofan er et af de stoffer, som kroppen skal bruge for at producere det vigtige søvnhormon melatonin. Melatonin har afgørende betydning for, at du får en god og ubrudt søvn.

Tryptofan er en essentiel aminosyre, der ikke produceres i kroppen og derfor skal tilføres gennem kosten.

I tilskuddet TryptoNAT får du tryptofan kombineret med kendte urter som baldrian, der hjælper dig til at falde i søvn, samt vitaminer og mineraler, heriblandt magnesium, der medvirker til, at du føler dig mindre træt og udmattet.

TryptoNAT er med tiden blevet et af Natur-Drogeriet signaturprodukter.

Se mere på www.natur-drogeriet.dk

Mere end fiskeolie

Kombinationspræparatet OmniOmega EPA-GLA+ indeholder Omega-3-6-7-9 i en unik kombination, som er baseret på både fiskeolier og planteolier. Indholdet af olivenolie gør kapslerne gyldne.

Kroppen kan ikke selv danne disse fedtsyrer, så den har brug for et tilskud for at have optimal funktion af især hjerte, hjerne og synet.

Oliernes renhed og bæredygtighed er dokumenteret med bl.a. certifikatet Friend of the Sea og kvalitetsmærket Biosym Pure.

Se mere på www.biosym.dk

Magnesium overalt

Magnesium indgår i mere end 300 forskellige processer i kroppen, som ikke kunne fungere uden det vigtige mineral. Bl.a. er magnesium vigtigt for muskler og nervesystem. Men det spiller også en afgørende rolle i celledelingsprocessen og elektrolytbalancen.

Hvis du tilhører den generation, hvor drilagtige fysiklærere kunne finde på at give magnesium, så man efterfølgende måtte haste på toilettet, er du måske lidt utryg ved mineralet. Men der er ingen grund til nervøsitet, hvis du bruger et produkt som Magnesium Glycinat med sort peber.

Magnesium Glycinat har en kemisk form, som meget let lader sig optage i kroppen og virker netop dér, hvor der er brug for det. Som er næsten overalt i kroppen.

Magnesium Glycinat er nomineret som Årets Produkt hos Helsam – selvom det samtidig er nomineret som Årets Nyhed.

Se mere på www.solaray.dk

De vigtige byggesten aminosyrer

Kroppen kan producere mange stoffer på egen hånd. Andre næringsstoffer som vitaminer og mineraler skal kroppen have tilført udefra.

Det samme gælder visse aminosyrer, som er vigtige byggesten for proteinerne i kroppen. De essen- tielle aminosyrer – 8 ud af de 20 vigtige aminosyrer – kan kroppen ikke selv danne.

L-lysin 1000 mg indeholder aminosyren lysin, der især har betydning for muskelvævet. Det er et stærkt præparat i høj kvalitet, og det er et kosttilskud, som er populært for mennesker på forskellige årstider.

Se mere på www.solgar.dk

En udskældt urt i haven – men guld for kroppen

Alle kender mælkebøtten som en ubuden gæst i græsplænen. Men hos Herrens Mark på Fyn er den en skattet afgrøde, der behandles med stor omhu og forædles til mælkebøtteekstraktet REGOPUR.

Med sit høje indhold af bitterstoffer og anti-inflammatoriske komponenter stimulerer mælkebøtten vigtige områder i forbindelse med udrensning: Lever, galde og nyrer, ligesom den fremmer en naturlig fordøjelse.

Også mange mennesker med gigtgener, fra slidgigt til urinsyregigt, vil ikke være den fermenterede udgave af mælkebøtteekstraktet foruden.

Se mere på www.herrens-mark.dk

Årets nyhed

Helsams nominerede produkter til årets nyhed byder på spændende og nyskabende løsninger inden for sundhed og velvære.

Magnesium med god optagelse

Mineralet magnesium har stor betydning for mange af kroppens funktioner. Det er bl.a. vigtigt for knoglernes evne til at optage kalk. Mangel på magnesium kan desuden føre til smertende og svage muskler.

En god måde at sikre sig, at det daglige behov er dækket, er Magnesium Glycinat med sort peber. Her optræder mineralet i form af et magnesium-salt, der binder sig til aminosyren glycin. Glycin findes naturligt i kroppen, og dermed har dit magnesiumtilskud en hurtig og sikker vej ind i cellerne.

Magnesium Glycinat er nomineret som Årets Nyhed hos Helsam – selvom det også er nomineret i kategorien Årets Produkt.

Se mere på www.solaray.dk

Mod hævelser i kroppen

Kroppen består af 70% vand. Men vandet skal være de rigtige steder, og væskebalancen kan af og til have brug for en hjælpende hånd. En øget mængde vand opleves ofte som følelsen af tunge ben. Når man bruger muskulaturen i benene (venepumpen), hjælpes væsken tilbage til kredsløbet, men hvis du sidder stille i længere tid, f.eks. på længere flyrejser, kan du opleve følelsen af tunge eller hævede ben.

Aquaminum er et plantebaseret kosttilskud, der fremmer udskillelsen af vand i kroppen og bidrager til urinvejenes normale funktion. Kosttilskuddet indeholder glat burre, padderok, mælkebøtte, hibiscus, majssilke og kalium.

Hibiscus bidrager bl.a. til urinvejenes normale funktion og bruges traditionelt til at fremme udskillelsen af vand, men ligeledes bidrager hibiscus også til cirkulationen af de små blodkar og hjælper med at mindske følelsen af tunge ben.

Se mere på www.mezina.dk

Årets fødevare

I kategorien med årets fødevare finder du et udvalg af innovative og velsmagende løsninger. Produkter der blandt andet imponerer med deres veganske og økologiske ingredienser, og som har genopfundet smagen af gamle dage.

En ‘ny’ gammel superfood

Engdigegaard sorthavregryn er en super sund nyhed, som kunderne har taget rigtigt godt imod.

Eller faktisk er sorthavregryn ikke en nyhed; det er en gammel kornsort, som har fået ny berettigelse i vore dage. Sorthavregryn er fuld af gode fibre, proteiner og endda fedtsyrer, men den er især kendetegnet ved et stort indhold af betaglucaner, der hjælper med at holde en sund kolesterolbalance.

Desuden smager sorthavregryn godt og har en dejlig, blød konsistens.

Læs mere på www.engdigegaard.dk

Amme te og modermælken

Det er dejligt at give sin baby en god og sund start på livet med de daglige amninger. Med modermælken får den lille guldklump overført vigtige næringsstoffer, mens mor og barn samtidig bekræfter deres nære forhold.

Mælkeproduktionen sker også om natten, så man kan derfor med fordel drikke et par kopper 8407 Amme te før sengetid.

Teen er en velsmagende, let lakridsagtig urtete blandet efter en opskrift, der har været brugt i generationer. Blandingen indeholder otte urter, heriblandt anis og fennikelfrø, som understøtter produk- tionen af brystmælk, og kommen, der understøtter amning.

Se mere på www.natur-drogeriet.dk


Forrige artikelGrøn magi

Næste artikelMand – tal om din krop!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.