Nyheder

Øko-dag – Køernes forårsfest!

9. april 2008

Når solen skinner, græsset er saftigt, og man har tilbragt hele den kolde vinter i en stald, er årets højdepunkt for en ko at løbe ud over græsmarken på en varm forårsdag.

Kom og oplev de økologiske køer blive lukket på græs efter en lang vinter i stalden. Søndag den 20. april kl. 11-14 kan du besøge en økologisk gård, og kl. 12 lukkes køerne ud. Det er et festligt syn at se de kåde køer hoppe og danse af glæde. På gården kan du også smage på den økologiske mælk og få lejlighed til at høre om, hvorfor mælk bliver bedre at, at køerne kommer på græs. Så tag børn, venner eller børnebørn i hånden og madkurven med, og glæd dig til en dejlig oplevelse på et økologisk landbrug.Vidste du at…de økologiske køer er de eneste der med garanti kommer på græs i sommerperioden. Fra den 15. april til 1. november skal alle dyr have adgang til afgræsning, når vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Dyrene skal være på afgræsningsarealet mindst 6 lyse timer dagligt i denne periode. Når dyrene er i stalden får de frisk luft, et blødt leje og god plads til at bevæge sig på.

Gårdene, som er spredt over hele landet, kan du finde på Økologisk Landsforenings hjemmeside www.okologi.dk/okodag, hvor du også kan du se film og billeder af henrykte køer, der danser på forårets første græs.Arrangørerne er Økologisk Landsforening i samarbejde med Thise Mejeri, Arla, Øllingegaard Mejeri, Naturmælk, Borup Mejeri , Them Ost og Osted Mejeri. Kilde: www.okologi.dk

Forrige artikelPlej bilen med omtanke

Næste artikelAlkohol kan fremskynde Alzheimers

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.