Det økologiske areal vokser støt. Markedet for økologiske fødevarer er mere end fordoblet siden 2000.
Verdens økologiske areal voksede i 2006 med 1,8 millioner hektar, så der nu kan produceres økologiske fødevarer på 30,4 hektar. Arealet voksede i alle verdensdele, men den var størst i Australien, hvor der kom 600.000 hektar til. I Europa øgedes arealet med 500.000 hektar, skriver Ritzau. Det økologiske areal udgør nu 0,65 procent af verdens samlede landbrugsareal, viser nye tal fra den globale økologiorganisation IFOAM. – Økologien vokser alle steder, selvfølgelig fra et forskelligt udgangspunkt. Jeg er ikke i tvivl om, at væksten vil fortsætte. Det diskuteres selvfølgelig meget, hvad det vil betyde for økologien , hvis fødevarepriserne eller energipriserne stiger meget. Men jeg er sikker på, at det ikke er en kortvarig trend, siger Mette Meldgaard, næstformand for IFOAM og selv økologisk æbleavler. Statistikken rummer oplysninger fra 135 lande verden over, og økologien er vokset i de 90 af dem. Cirka en tredjedel af det økologiske areal ligger nu i udviklingslande. Mens fødevarerne dyrkes over det meste af verden ligger 97 procent af forbruget i USA og Europa. Omsætningen af økovarer var i 2006 på over 200 milliarder kroner på verdensplan. Markedet for økologiske fødevarer voksede med 16 procent og er mere end fordoblet siden 2000. Det ventes at vokse yderligere i de kommende år. En markedsundersøgelse tyder på, at økovarerne bliver mere forfinede i fremtiden. Det er ikke nok, at de er økologiske . Forbrugerne lægger også vægt på, at de skal være fair trade, så de er bæredygtige for producenten. Desuden lægger forbrugerne større og større vægt på, at varerne skal være lokale og ikke transporteres langt, og at også emballagen er miljøvenlig. Kilde: www.okologi.dk