Mad

Økologisk forkælelse…

25. september 2009

Det er sæson for at tage børnene med i køkkenet og lave knas og godter – det er også sæson for lækre værtindegaver. Vi har kombineret et par økologiske ønskegodter – med nogle spændende nyheder.

Slik med farver og fornøjelser

Har du altid drømt om at lave dine egne bolsjer, skumfiduser eller frugtflæsk? Så er der ingen undskyldninger længere… Urtegaarden laver de fineste startsæt med det, du mangler. Et sikkert hit hos ungerne – og resultatet er perfekt som værtindegave i et fint glas med bånd. Råvarerne er selvfølgelig så økologiske som muligt, og der følger også opskrift med. Du kan dog også købe bøger med endnu mere inspiration f.eks. ”Guf for små og store slikmunde” eller ”Børnenes bolsjebog”.

På med forklædet

Og få lavet årets konfekt af økologisk Rigtig Rå – Mølle marcipan. 65 pct. af det blødeste mandelmasse. Woodshade Organics laver også en lys nougat med min. 50 pct. hasselnødder.

Eksklusiv økolade

Håndlavet økologisk chokolade – enten som marcipanhjerter med orangemarcipan og mørk chokolade eller luksustrøfler med lys, mørk og cognac – i fine æsker. Mmm…
Er du bare til smagsoplevelse er det også værd at prøve nogle af Økoladens mange forskellige chokoladeplader med et væld af smagsoplevelser.

Forkælelse til dig eller en, du vil glæde

Et par lækre nyheder til kropspleje er Urtegaardens Vitaminkropsolie, ansigtsserum og A-vitamincreme. De reneste og mest velgørende virkestoffer forenet så økologisk som muligt i produkter, der hverken står tilbage for økologiske eller konventionelle hudplejeprodukter.

Så forkæl bare huden med god samvittighed.

Lidt af et universalmiddel

Nogen sværger til deres daglige teskefuld hybenpulver. Men det er også kendt for at kunne hjælpe på ledsmerter – ligesom det er rigt på både c-vitamin og kalk. Kan drysses over morgengrøden, yoghurt eller indtages rørt op i vand.

Ny kokosolie

Rømer er kommet på banen med kokosolie til alle fans af dette delikate fedtstof, der både tåler høje temperaturer, smager af syd og sommer, og er gavnligt for helbredet.

Kokosolien er fremstillet i et lille familiebrug i Mexico, der i generationer har arbejdet med bæredygtighed i produktion. Der er både glas til store og små forbrugende.

Den lille lette…

Når resten er økologisk og hjemmelavet – så er der ingen grund til det store forarbejde for en gang fyld i gløggen. NaturDrogeriet har både økologisk gløggmix og ekstra splitmandler klar til at blive hældt i gryden.

Tykt med rødder

Arrowroot kaldes også Maranta-stivelse. Pulveret fra rødderne fortykker ved lavere temperaturer end f.eks. hvedemel og er derfor yndet til bagværk af f.eks. glutenfri brød. Stivelsen er dog også velegnet til supper, sovs, syltetøj og desserter.

Forrige artikelDen rene safteliksir

Næste artikelSkuldrene ryger ned mellem bøgetræer, granit og kilder

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.