Nyheder

Økologiske varer slår de konventionelle i Irma

11. september 2009

Kunderne i Irma er så begejstrede for de økologiske varer, at de konventionelle produkter inden for flere kategorier nu forsvinder helt fra hylderne til fordel for de økologiske.

I Irma sælges der udelukkende økologiske bananer. Og appelsiner og gulerødder sælges kun økologisk i sæsonen. Samtidig er der stadig flere vare-kategorier, hvor de konventionelle varer er under voksende pres og dermed er i risiko for at miste pladsen på hylden til fordel for en økologisk udgave af slagsen, skriver Irma i en pressemeddelelse.

– Vi vil gerne give vores kunder det frie valg. Men den fortsatte vækst i økologien betyder, at salget af de konventionelle produkter i en række tilfælde bliver så lille, at de ryger ud af sortimentet, siger Hans Christian Ipland, indkøbschef i Irma.

Ikke påvirket af finanskrisen

For varer som krydderurter, selleri, pastinak og porrer udgør økologi-andelen over 90 procent af det samlede salg i Irma. Den økologiske mælk udgør nu over 80 procent af det samlede mælkesalg, og 67 procent af salget af morgenmadsprodukter i Irma er nu økologisk. På en række basisprodukter som ris, pasta, mel og smør er andelene over 50 procent. Finanskrisen har heller ikke fået Irma-kunderne til at vende økologien ryggen, tværtimod.

– Vi vælger aldrig økologiske varer, blot fordi de er økologiske. Vi gør det kun, når smag og kvalitet følger med. Og det betyder, at kundernes lyst til at købe produkterne igen vokser, når de først har smagt dem én gang, siger Hans Christian Ipland.

Irma har hjulpet økologien frem

Hos Økologisk Landsforening genkender man, hvordan kombinationen af økologi og andre kvaliteter sikrer de økologiske vares meget stærke position.

– Irma har i dén grad været med til at sætte dagsordenen for økologi – især ved at påvirke de økologiske producenter til at sætte overlæggeren særdeles højt på både smag, varepræsentation og kvalitet i mere bred forstand. Den udvikling og fornyelse fra de økologiske producenter har øget salget og givet Danmark en international førerposition på økologi, siger Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening.

Irma har over 1.000 økologiske varer i sortimentet. Man kan læse mere om økologi i det nye nummer af ”Irma Krydderiet”, der fås gratis i alle Irma-butikkerne.

Kilde: økologi.dk

(oprettet 14. september 2009)

Forrige artikelYoga kan hjælpe mod rygsmerter

Næste artikelOverset sygdom plager 300.000 danske kvinder

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.