Nyheder

Omega-3 fedtsyrer kan hjælpe ved Alzheimer’s

11. oktober 2006

Personer med mild til moderat Alzheimer’s kan med fordel tage kosttilskud med omega-3 fedtsyrer ifølge en svensk undersøgelse.

Undersøgelsen er foretaget på Karolinska Universitets Hospital i Stockholm og omfattede 174 tilfældigt udvalgte patienter med mild til moderat Alzheimer's.

89 patienter fik 4 gange dagligt 430 mg DHA og 150 mg EPA (begge omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie) og 85 patienter fik placebo. Dobbeltblindforsøget kørte i 6 måneder. I de efterfølgende 6 måneder fik begge grupper tilskuddet med omega-3 fedtsyrer.

Da man gennemgik resultatet viste det sig, at efter de første 6 måneder var der hos gruppen, der fik placebo, en betydelig ringere tilstand i modsætning til gruppen, der fik omega-3 fedtsyrer, hvis tilstand forblev stabil. De sidste 6 måneder, hvor begge grupper fik omega-3 fedtsyrer, var tilstanden stabil hos begge grupper.

Forskerne konkluderer at resultatet sammen med andre undersøgelser støtter tanken omkring, at omega-3 fedtsyrer spiller en rolle i den primære forebyggelse af Alzheimer's, men ikke i selve behandlingen af lidelsen.

Kilde: Archives of Neurology October 2006

Forrige artikelValnødder er gode for blodomløbet

Næste artikelLivsstil kan hænge sammen med allergi