Nyheder

Omega-3 forbedrer diversitet i din tarm

17. september 2017

En ny undersøgelse viser, at kvinder, der har et højere indtag af omega-3 har mere diversitet i tarmens mikrobiom. Det giver en række  sundhedsmæssige fordele såsom lavere risiko for diabetes, fedme og inflammatoriske tarmsygdomme som colitis eller crohns.

Ny forskning viser, at supplement med omega-3 kan bidrage til forbedret diversitet i mikrobiomet i vores tarm, uafhængigt af fiber og probiotika.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Nature’s Scientific Reports, undersøgte tarm-mikrobiomet eller -floraen hos en stor kohorte af midaldrende og ældre kvinder. Tarm-mikrobionet er det unikke økosystem i enhver person bestående af mikroorganismer – f.eks. bakterier.

Her sammenlignede man diversiteten og overfloden af ‘gode’ bakterier i forhold til deres indtagelse af omega-3 fedtsyrer og deres blodserumniveauer af omega-3 fedtsyrer.

Omega 3 får din tarm til at blomstre

Ledet af Dr. Ana Valdes fra University of Nottingham fandt teamet ud af, at kvinder, der havde et højere indtag af omega-3 og et højere omega-3-indeks, havde større forskelle i tarm-mikrobiomet – hvilket er forbundet med en række sundhedsmæssige fordele, herunder lavere risiko for diabetes, fedme og inflammatoriske tarmsygdomme som colitis eller crohns.

– Vores undersøgelse er den største til dato for at undersøge forholdet mellem omega-3 fedtsyrer og sammensætningen af tarm-mikrobiomet, siger Valdes.

Effekt uanset fiberindtag

Holdet brugte data fra en kohorte af 876 frivillige kvinder, der tidligere var blevet brugt til at undersøge det menneskelige genetiske bidrag til tarm-mikrobiomet i forhold til vægtforøgelse og sygdom.

– Vi undersøgte deres fødeindtag af omega-3 fedtsyrer ved hjælp af spørgeskemaer om deres daglige kost og fandt ud af, at disse data sammen med deres serumniveau af omega-3 var stærkt forbundet med diversiteten og antallet af arter af sunde bakterier i tarmen.

Som følge heraf konkluderede holdet, at foranstaltninger af omega-3-indeks og indtag er signifikant forbundet med mikrobiomæssig sammensætning uafhængigt af kostfiberindtag.

Link: www.nutraingredients.com

 

 

 

 

Forrige artikelFald i søvn-smoothie med kirsebærsaft

Næste artikelB.S. Christiansen: Det er vigtigt at holde liv i kærlighedens dyrebare flamme