Omelet til frokost? Find grøn opskrift efter ketoprincipperne her. Her får du både grøntsager og sunde fedtstoffer i en mættende og velsmagende blanding.
1 portion
2 æg
3 spsk. piskefløde 38 %
½ tsk. salt
Lidt stødt muskat
Evt. lidt frisk timian
30 g champignon, skåret i skiver (kan erstattes med spinat)
2 spsk. koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. smør
3 skiver gedeost, President gederulle
10 g babyspinat
25 g spidskål, fintsnittet
1 håndfuld friskhakket persille eller løvstikke
1 spsk. pistacienøddeolie
10 macadamianødder eller valnødder, finthakket
20 g parmesan, revet (kan erstattes med cæsardressing, se opskrift side 172)
Lidt saltflager
Lidt nigellafrø, tørristet
Læs også: Både grøn og klimavenlig keto kur
Pisk æg, fløde og krydderier godt sammen i en skål, og tilsæt champignoner. Varm fedtstoffet op på en pande. Fordel æggemassen på panden, og rør let i bunden af æggemassen med en paletkniv. Læg skiver af gedeost oven på omeletten. Steg omeletten i 4-5 minutter. Dæk omeletten med et låg, sluk for varmen, og lad den bage færdig, cirka 5-8 minutter. Bland grøntsager og urter i en skål. Hæld olien over, og top med nødder og parmesan. Pynt med saltflager og nigellafrø.
Kulhydrat pr. omelet: 4 g
Protein pr. portion: 36 g
Grøn Keto, Maksimal forbrænding af Alice Hartvig og Majbritt Engel. Pris 269,95 kr. (Gyldendal)