Ondt i hofte efter træning?

 

Jeg er en pige på 17 år. Efter jeg har trænet, kan jeg somme tider få en slags svien i hofterne, når jeg skal gå, og især efter jeg har siddet stille. Det er ubehageligt og gør faktisk ret ondt, kan ikke gå helt normalt, når det er.

Min træning er egentlig ikke særlig hård, jeg løber lidt, max. 10 min, så bruger jeg den maskine, der fungerer ligesom at gå på en trappe, hulahopring og ellers andre forskellige maskiner, der nu kan findes i et fitnesscenter.

Kan jeg gøre noget, skal jeg undersøges eller hvordan? Jeg ved ikke, om det kommer i forbindelse med min træning, men det tror jeg. Det kan dog godt forsætte nogle dage efter, jeg har trænet. Jeg er rigtig glad for at træne, men det er ikke så sjovt at skulle gå rundt med smerter i mine hofter bagefter. Det er ligesom på siden af hoften, smerten er.

Mvh

Lykke

 


 

 

Når det er i siden af hoften, kommer det sandsynligvis ikke fra selve hofteleddet, men derimod kunne det meget vel stamme fra den dybe baldemuskel, der hedder Piriformis. Bliver den muskel bare en anelse for spændt, stram eller kort, opstår der nemt irritation af ischiasnerven. 

Du kan selv se, om det gør en forskel, at du strækker den ud flittigt eller masserer den: 

Stræk: Lig på ryggen med bøjede ben, fødderne i gulvet. Læg nu højre ankel op på venstre lår (nær knæet), løft så ventre ben op over maven ved, at du holder om venstre lår. Lig her og “led efter”, hvor du mærker et stræk i højre balde tydeligst. Træk vejret dybt og roligt.

Byt til den anden side efter ½-1 minut.

Massage: Lig på ryggen, bøjede ben, fødderne i gulvet. Skub nu en tennisbold ind i højre balde fra siden. Lad nu højre knæ falde helt roligt og kontrolleret ud til siden. Flyt evt. bolden en anelse, indtil der rammes noget ømt. Roligt og dybt åndedræt, når du finder et ømt sted og byt til den anden balde også.

Er der ikke noget af dette, der hjælper på længere sigt, vil jeg foreslå dig en af tre følgende behandlinger: En akupunktør, en kraniosacral-terapeut eller en kiropraktor.

De to førstnævnte kan arbejde direkte med muskel, nerven og smerten.

Kiropraktoren kan rette skævheder i bækkenet, som kan være en årsag. Især peger det hen derpå, hvis du tillige lider af menstruationssmerter.

Bedste hilsner

Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*