Ondt i maven og diaré

Jeg har gået i mange år med ondt i maven – så længe jeg kan huske. Jeg har været til lægen flere gange, med den konklusion, at jeg er sund og rask. Jeg har med tiden fundet ud af, at min mave ikke kan klare eksempelvis rå gulerødder og for fed mad.

Jeg har den sidste måneds tid skrevet dagbog over, hvad jeg spiser, hvad motion jeg dyrker, og hvornår jeg har ondt i maven. Stort set alle dagene har jeg haft ondt i maven med diaré. De dage, jeg har diaré, er det faktisk altid om formiddagen og senere på dagen, næsten altid to gange om dagen – nogle gange tre eller flere.

Jeg er ved at være godt frustreret over det, da det er hver gang, vi er i byen at spise, og eftersom jeg ikke er god til at gå på andre folks toiletter, holder jeg mig ofte (hvilket bestemt heller ikke hjælper).

Jeg ser mig selv som en sund og frisk pige. Jeg er 23 år, lever sundt og dyrker motion helst hver dag – i form af løb, gåture, aerobic og ind i mellem fodbold.

Jeg ved godt, at det er et ”luksus-problem” i forhold til andre folks problemer, men det ville nu være rart ikke altid at være afhængig af et toilet!

Håber du kan hjælpe mig.

Kirstine


Jeg vil råde dig til at læse min bog ”Maven – din bedste ven. Sundhed fra mund til bund” (Gads forlag 2005). Du spiser og drikker sikkert noget, du ikke kan tåle, og i de fleste tilfælde drejer det sig om mælk og/eller hvede, evt. gluten, som findes i både hvede, byg og rug samt i havregryn, der er valset i møller, som også bruges til hvede. Desuden i en række andre fødevarer. Det er en god idé med dagbogen, men drejer det sig om noget, du får hver dag, er den ikke til stor hjælp.

Prøv at holde helt op med mælk og mælkeprodukter samt fødevarer med indhold af kasein, kaseinat, laktalbumin, vallepulver, valleprotein, der alt sammen stammer fra mælk. Hold pause med disse ting i tre måneder. Hjælper det ikke, så stop med brød og andre produkter med hvedemel i.

Du kan også prøve at spise efter din blodtype (følge bogen ”Spis efter din blodtype” af Dr. Peter d’Adamo). Det har hjulpet mange til at få en kost, der passer til deres behov og blodtype. Har du blodtype 0, bør du netop undgå mælk og hvede. Du kunne også med fordel konsultere en ernæringsterapeut, kostvejleder, naturopath eller biopat.

Mange gode hilsner

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*