Oppe i hovedet

27. juni 2022

Der er masser af fordele ved at holde hjernen og tankerne i form – et sundt liv starter med hovedet.

Fedtsyrer til hjernen

Der er flere grunde til, at helsekostbutikkerne kårede Omnikrill til årets helsekostprodukt 2011. En af dem er, at krillolie tilfører masser af de sunde Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA til kroppen i en form, som er let optagelig.

Krillolien har sin oprindelse i havet omkring Antarktis – verdens reneste farvande – hvor krill, også kaldet lyskrebs, lever i store kolonier. Det gavnlige indhold i krill-olie hænger bl.a. sammen med, at krill’en har en helt særlig fedtsyresammensætning, som er baggrunden for krill’ens fantastiske evne til at overleve i de barske, antarktiske farvande. Omega-3 fosfolipiderne gør nemlig krill’ens celler meget smidige, selv ved de iskolde temperaturer i det antarktiske vand, og denne smidighed er nødvendig for alle celler for at kunne fungere optimalt – også menneskers.

Olien er det første præparat i Danmark med denne nye generation af Omega-3 fedtsyrer. Olien er den ægte, originale NKO krillolie, der optages bedst af alle krill-olier, og som fra naturens hånd bærer denne helt nye type Omega-3 i sig samt antioxidanter.

Fedtsyrerne er sunde for især vores hjerne og hjerte – så det er sund fornuft at tage et godt tilskud.

Find OmniKrill i din helsekostbutik.

Vinterdepression – en tilstand, der kan behandles!

Når det bliver vinter og dagene bliver både kortere og koldere, rammes 5-7 % af danskerne af vinterdepression. 75 % heraf er kvinder. Symptomerne er mangel på energi, modløshed og tristhed, øget trang til søde sager, øget søvnbehov og nedsat sexlyst.

Modigen er et rent naturprodukt, der er baseret på ekstrakt af perikonplantens blomster. Forskning har vist at perikonpræparater virker på samme måde som antidepressiv medicin (populært kaldet lykkepiller), og at de også er effektive til behandling af vinterdepression.

Et andet virksomt middel mod vinterdepression, er lysterapi. Det kan hjælpe blot at komme ud at gå en tur hver dag, mens det er lyst. Derudover findes specielle lamper, som udsender et kraftigt, hvidt lys, som mennesker med vinterdepression kan sidde foran i et givent tidsrum hver dag.

Modigen virker som nævnt på samme måde som lykkepillerne, men har kun få og milde bivirkninger. Naturmidlet produceres hos Jemo-pharm A/S på Møn.

Se mere på www.jemopharm.dk

Hovedet med i kampen

Hvad gør man, når man i en forholdsvis ung alder bliver ramt af brystkræft? Med små børn, mand og karriere? Det har Lone Blume skrevet bogen ‘En kræft-præstation’ om. En utrolig positiv og livsbekræftende bog, som har fokus på tankerne og reaktionerne i forbindelse med et sådan sygdomsforløb. Den giver masser af inspiration til, hvordan man kan takle sygdommen, reaktionerne og få noget konstruktivt ud af refleksionerne.

Lone Blume er uddannet coach, hvilket afspejler bogens opbygning, hvor læseren selv kan føre noter ind med egne tanker og handlemuligheder, og så tror hun på, at meget sygdom påvirkes af vores tanker, stressniveau, konflikter og chok. Derfor mener hun også, at helbredelse handler om det hele menneske.

‘En kræft-præstation – i din psyke, livsvilje og tro ligger mange helbredende ressourcer’, af Lone Blume, www.kraeftpraestation.dk, 108 sider, vejl. pris kr. 175,-.

Når man ikke kan se…

Må man bruge hovedet! Agnete Odgaard-Jensen har i hvert fald kastet sig ud i at lave en kogebog med smag, sundhed og tid til måltidet for øje. Selv har hun været blind siden 1975 som følge af diabetes, og hendes mad bliver til udelukkende med hjælp fra smags-, lugte-, høre- og følesansen – og så selvfølgelig omtanke.

Kogebogen hedder ‘Mad uden stress’, fordi Agnete Odgaard-Jensen gerne vil slå et slag for, at mad ikke bare er noget, der skal overstås, men en lyst og en nydelse at lave og spise. De 68 opskrifter afspejler lysten til ordentlig og god mad, og giver masser af ny inspiration. Eneste minus ved kogebogen er billederne, som godt kunne have været mere moderne og indbydende, da det hos os seende jo også er en del af nydelsen ved god mad. Til gengæld er teksten stor og tydelig.

‘Mad uden stress’, af Agnete Odgaard-Jensen, forlaget moxfa, 96 sider, vejl. pris kr. 179,50.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger