Nyheder

Opskrift på glutenfri pizza

1. juli 2016

Med inspiration fra sydlige himmelstrøg – værsgo: glutenfri pizza! Med italiensk smag, men uden ingredienser, der generer maven.

Pizzadej til 4 mindre pizzaer

½ liter tempereret vand

Du skal bruge:

  • 10 g gær (kan udelades)
  • 10 g loppefrøskaller
  • 2 tsk uraffineret salt
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g majsstivelse
  • 200 g rismel
  • ½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Fyld

  • en god, krydret tomatsauce
  • champignon, skiveskåret og svitset i smør
  • revet gulerod
  • tomater i tynde skiver
  • rødløg i tynde skiver
  • frisk oregano
  • Revet ost eller ostetopping

Sådan gør du:

Rør først vand, salt, loppefrøskaller og gær sammen. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser, og rør eller pisk i 2 min. Lad dejen stå et lunt sted i cirka 30 min. Tænd ovnen på 300 grader.

Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen ud med en kagerulle, smurt med olivenolie. Forbag dejen i et par minutter.

Tilsæt fyld og bag pizzaen færdig – i 5-10 minutter.

Find flere opskrifter fra Anette Harbech Olesen på www.madforlivet.com

Forrige artikelBæredygtigt byggeri – kun for hippier?

Næste artikelSommer, kryb og kravl