Optimale tilskud til 1-årig?

Jeg har brug for et godt råd i forhold til at give det helt optimale tilskud af vitaminer og mineraler til vores søn på 1 år.

Er der noget vi skal tænke på udover Fiskeolie (Nordic Natural), multivitamin ?

Er det nødvendigt med ekstra D-vitamin, når der er D-vitamin i fiskeolien ?

Og anbefaler du Probiotika, når der ikke er problemer med fordøjelsen ? Det er vel godt at tage alligevel i forhold til immunforsvaret ?

Mange hilsener

S

 


 

Det er rigtig godt at høre, at I allerede nu er opmærksomme på at dække jeres barn godt ind med vitaminer/mineraler og sunde olier!

Vi hører godt nok, at hvis bare man spiser sundt efter de 8 kostråd, så er det ikke nødvendigt med kosttilskud. Men det er faktisk ganske få, der rent faktisk lever op til de kostråd.
Og selvom man gør, så er det meget svært at spise sig til tilstrækkelige mængder vitaminer, mineraler osv. fordi fødevarerne i dag ikke indeholder de samme mængder næringsstoffer, som de gjorde for bare 10 år siden.
 
I er rigtig godt på vej med en multivitamin/mineral og fiskeolie fra Nordic Naturals, som er en rigtig god, ren og frisk fiskeolie. Multivitamin/mineralen skal også helst være af en god kvalitet – så kan din søn nemlig bedst optage mineralerne og dermed få mest ud af dem. Gode mærker er f.eks. spektro kids og omnimini. Men ellers spørg i din lokale helsekost, hvilke gode mærker de har på hylderne.
 
Der er forskel på, hvor meget D-vitamin, der er i multivitaminer. Så det er rigtig godt at være opmærksom på det. Ofte skal der suppleres lidt op. Men det lyder til, at I bruger den fiskeolie fra Nordic Naturals som indeholder ekstra D-vitamin. Og så er han fint dækket ind på den måde.
 
Og så spørger du til probiotika. Det er også noget af det, som jeg anbefaler til rigtigt mange. Det er nemlig et tilskud af gavnlige tarmbakterier, som er vigtigt for fordøjelsen og derfor for hele kroppens sundhed – ikke mindst immunforsvaret. Rigtigt mange undersøgelser viser, at børn der tager probiotika, bliver mindre syge. Så ja, du har helt ret – det er rigtigt godt at tage for immunforsvaret.

Hvis din søns fordøjelse er fuldstændig i orden. Ikke tynd mave, forstoppelse, for mange prutter, ildelugtende afføring (ja, den lugter jo lidt, men det skal ikke kunne lugtes fra den anden ende af stuen, at nu skal bleen skiftes). Ingen eksem, hyppig snot. Så kan du f.eks. vælge at give probiotika 2-3 gange om ugen for at holde mavetarmfloraen ved lige – frem for at give det hver dag.
 
Med en sund og varieret kost,  god multivitamin, god fiskeolie, obs på d-vitamin og probiotika er jeres søn dækket rigtigt fint ind. 
 
 
Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*