Pandekager er ikke kun til dessert. Her er opskriften med orientalske grøntsager i pandekage.
Pandekager:
Sovs:
Fyld:
Pandekager:
Rør melet ud i halvdelen af mælken. Tilsæt havregrynene og hørfrøene og lad pandekagedejen stå et kvarters tid. Tilsæt lidt mere mælk, så dejen bliver knap så fast (den skal ikke være flydende). Varm lidt olie godt op på en pande og steg 3 store pandekager af dejen.
Lad dem blive helt gyldne på undersiden, før de forsigtigt vendes.
Sovsen:
Rør sovsen sammen og smag til med salt. Sæt sovsen til side.
Fyld:
Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og knus dem i en morter. Snit løg og hvidløg. Skær gulerødder og squash i stave. Snit kålen. Varm tamarien op i en pande sammen med 2 spsk. vand. Svits løg og hvidløg i væden, indtil løgene er klare. Tilsæt gulerødderne og svits dem 1 minut. Tilsæt squashene og svits endnu 1 minut. Kom kålen i sammen med ingefær, karry og evt. lidt chili. Drys med lidt salt. Steg grøntsagerne for god varme endnu et øjeblik. Vend bønnespirerne i grøntsagerne og hæld sovsen ved. Lad sovsen koge, til den tykner. Smag til, evt. med flere krydderier.
Fordel fyldet i pandekagerne. Fold eller rul pandekagerne sammen. Læg dem i en smurt form og varm retten i ovnen. Skær evt. hver pandekage i to stykker og servér dem portionsvis med løskogte ris eller korn.