Nyheder

Overgangsalder? Ny hormonfri behandling får lægers anbefaling

Foto: Adobe Stock
1. januar 2019

Tidligere har hormontilskud været den primære behandlingsmetode mod gener i forbindelse med overgangsalderen – men ikke mere. Nu peger eksperter nemlig på et hormonfrit kosttilskud, som det middel fagfolk fremover bør anbefale til kvinder i overgangsalderen.

Overgangsalder, klimakteriet, menopause … kært barn har mange navne. Men vist er det, at alle kvinder på et tidspunkt kommer til livsperioden som defineres som overgangsalderen.

I årtier har gynækologer udskrevet hormoner til at dæmpe og tackle de ubehagelige symptomer, der kan indsætte, når overgangsalderen sætter ind. Men hvis du har besluttet dig for, at du ikke vil proppe din krop med hormoner, findes der heldigvis hormonfrie alternativer.

Forskning viser nemlig, at de bivirkningsfulde hormoner med stor fordel kan skiftes ud med et hormonfrit kosttilskud ­– Femarelle.

Vidunderstoffet

Den Europæiske Gynækologforening anbefaler alle kvinder i overgangsalderen at bruge kosttilskuddet på grund af hovedingrediensen – det patenterede stof DT56a.

Navnet får måske stoffet til at lyde en kende teknisk, men det er det ikke – for DT56a fremstilles nemlig af noget så simpelt som specielt behandlede og fermenterede sojabønner.

– DT56a er et mildt førstevalg, der er videnskabeligt funderet og dens virkninger veldokumenteret. Det har vist sig at være lige så effektivt som hormonbehandling ved symptomer på overgangsalderen og de følgesygdomme, der kommer, når kvinder når menopausen, siger Andrea Genazzani, der er professor og formand for European Society of Gynecology.

DT56a begejstrer verden

Det, der er hele sagen ved DT56a er, at kroppen opfatter stoffet som hormonet østrogen, hvilket betyder, at de receptorer, der skriger på hormonet, mættes.

Derfor hjælper DT56a med symptomer på overgangsalderen såsom hedeture, dårligt humør og manglende sexlyst. Det påvirker også vores hud, hår, negle, organer, slimhinder i skeden og alt muligt andet i kroppen positivt.

Et af de andre helt store plusser ved dette kosttilskud er, at det er en meget mildere behandling end eksempelvis hormonbehandlinger. Det betyder, at DT56a styrer uden om receptorerne i brysterne, livmoderen og æggestokkene, som er de områder, der helst ikke skal tilføres østrogen i overgangsalderen. Risikoen for blodpropper stiger heller ikke ved brug af DT56a, som den gør ved hormonbehandling.

Et kosttilskud til alle

Når Andrea Genazzani, formanden for Den Europæiske Gynækologforening, siger, at DT56a skal være førstevalg ved behandling af symptomer på overgangsalderen, er han godt klar over, at det er en revolutionerende udmelding, han og kollegaerne kommer med.

Dels, fordi hormonbehandling har været en effektiv behandling i mange år, og dels fordi Femarelle er et kosttilskud – som dermed ikke er underlagt samme strenge krav for dokumentation og effekt som lægemidler.

Når formanden for Europæiske Lægers Sammenslutning alligevel anbefaler Femarelle og DT56a og dets virkninger, så skyldes det, at tilskuddet er udviklet af læger, og at både Femarelle og DT56a har gennemgået en lang række videnskabelige undersøgelser og forskning, der dokumenterer virkningen. Du kan læse de mange rapporter her.

Forrige artikelBørnevitaminer: Får dit barn ”krudt” nok?

Næste artikelNy kampagne skal mindske engelske børns sukkerindtag

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.