Hvordan undgår jeg at tage på i overgangsalderen?

Jeg er 42 år, og overgangsalderen fylder MEGET i mit hovede.
Jeg er så bange for at komme til at tage 100 kg på har det meget svært med at veje for meget.

Vi har en dreng på 5 år, som er med ude at cykle, løbe eller gå 3 til 4 gange i ugen.

Jeg løber også selv ca 5 km 2 gange ugen og har et hjemme styrketræning program, jeg laver hverdag, og så spiser jeg efter sense principperne.

Min mor fik også mig sent og har aldrig været i overgangsalderen. Kan det samme være tilfældet for mig?

Min søster fik børn som 28-årig og har taget meget på. Hun er 50 år

Så spørgsmålet er, om der er noget – naturmedicin eller andet – jeg kan tage eller gøre?

Med venlig hilsen

Mette

 


 

Tak for din mail. Overgangsalderen vil for de fleste byde på ændringer af forskellig slags, da der sker meget hormonelt. For nogle betyder det, at det bliver sværere at holde vægten, men sådan er det dog ikke for alle.

Du er allerede aktiv og lever sundt, og det er et vigtigt skridt for at bevare din normale vægt – også i overgangsalderen.

Der findes flere produkter, der kan afhjælpe gener i forbindelse med overgangsalderen. Hvis det bliver aktuelt kan du få hjælp af en kostvejleder eller ernæringsterapeut til at sammensætte både kost og kosttilskud til dig.

Du kan også få råd og vejleding i din lokale helsekostforretning i forhold til, hvilke produkter der vil passe til din situation. Så længe du ingen symptomer har, er der dog ingen grund til at bruge nogle produkter.

Om du vil opleve overgangsalderen på samme måde som din mor er vanskeligt at sige. Der kan være sammenfald med, hvordan ens mor eller søster har oplevet overgangsalderen, men meget afhænger af, hvordan ens kost og livsstil er.

Det er derfor fint med en aktiv og sund livsstil uden hverken at overtræne eller begrænse indtaget af mad i overdreven grad. Desuden er det vigtigt at sove nok.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*