P-piller, hormoner og huden

Kære Brevkasse
1000 tak for gode svar, jeg læser dem tit og får god hjælp deraf !
Men nu har jeg stor brug for hjælp og håber, at I kan give mig lidt gode råd! På forhånd 1000 tak !
Jeg er 35 år, ryger ca. 10 cigaretter om dagen, og er stoppet med p.pillen diane mite for ca. ½ år siden. Jeg har altid siden puberteten haft lidt uren hud og over ca. 3 år haft bylder i ansigtet, så jeg til sidst blev indlagt til i.v. pencillin og opstart af p.pillen, hvilken hjalp på de store bylder. (7 år siden). Nu vil jeg så gerne være fri for p.pillen pga. alder, evt.barn osv., men nu er det sørme startet igen ! Jeg får meget store bumser i skridtet ved hver menses og i løbet af de sidste 2 uger op til i ansigtet i forskellige størrelser. Jeg har det ydemere en del skidt, fryser frygteligt, hvor jeg samtidig er våd under armene og løbet af dagen for jeg meget varme i kroppen og ansigtetshuden fedter.

Jeg synes, at jeg er rimelig sund bortset fra cigaretterne, drikker op til 2 liter vand pr. dag, spiser 3-600 gram grøntsager hver dag, forsøger at mindske sukkerindtag meget, spiser 1 g C-vitamin, 1 stk. spektro, 2 stk. ingefærdtabl. hver dag. Bruger Elza Hjeronymus til ansigtet samt Skinorencreme fra lægen til ansigtet om natten. Renser og vasker ansigtet hver morgen og aften samt bruger ansigtsmaske 1-2 gange ugentligt mod fedtet hud.

Jeg tror selv, at det har noget med hormonerne at gøre og da min mor har haft samme problemer i sit liv, dog ikke med store bylder i ansigtet som mig….
Har I nogle gode råd, da tingene kører lidt rundt i hovedet på mig, jeg tænker både på zoneterapi, bidro-tabl., andre forskellige tabl. man kan læse om er godt for hormonsystemet inden for helseverdenen.

1000 tak for hjælpen på forhånd….
Mange hilsener og tanker fra mig


Tak for mailen. Det er godt, at du er stoppet med p-piller, da du er 35 år og ryger, for ellers stiger din risiko for blodpropper og kræft betydeligt mere end den, som du som ryger i
forvejen har.
Vedrørende din tendens til bumser og bylder, så se på www.dsgnet.dk under bylder og under stafylokokker. Du bliver nok nødt til at tænke mere på, hvad du spiser, ud over at undgå sukker. Du skal have et godt tilskud af de gode omega-3 fedtsyrer, som virker dæmpende på betændelse og bedrer hudfedtets sammensætning. Du kan for eksempel bruge Livets Olie eller Nutridan Strong, og du skal tage to spiseskefulde dagligt. Efter 12-14 uger, vil din hud være helt anderledes sund og pæn. Samtidig skal du helt undgå margarine, mælk og hvedemel. Tag også tilskud af krydderier, som virker antibiotisk, for eksempel gurkemeje, hvidløg og oregano.
Sørg for at få en god og sund tarmbakterieflora, som overvejende skal bestå af mælkesyrebakterier. Du kan fx bruge Vita Biosa eller kapsler med frysetørrede mælkesyrebakterier.
Der kan godt være en sammenhæng med hormonerne, men du vil have bedst af at få naturlige stoffer med østrogenlignende virkning, for eksempel Remifemin eller Femal. Bidro er også godt. De rigtige østrogene hormoner øger som nævnt din risiko for blodpropper og kræft. Du danner også gode hormoner ud fra de livsvigtige, sunde fedtsyrer.
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*