Skøn

På grænsen mellem himmel og Danmark

25. september 2009

Jeg er to år gammel igen! Sådan føler jeg mig i hvert fald i det øjeblik, hvor massøsen binder badekåben omkring mig efter at have pakket mig ordentlig ind. Min krop er varm og gennemvasket, masseret og skuldrene hænger længere nede, end de har gjort længe.

Jeg er på det femstjernede spahotel Alter Meierhof ved Flensborg Fjord. Her på den tyske side af grænsen har de specialiseret sig i spa, som vi kender det sydfra garneret med luksus, et strejf af skandinavisk hygge og intim stemning. Både på værelserne, i lobbyen, restauranten og ikke mindst i Hof-Thermen, som spaområdet hedder.

Er man til saunaer, kolde og varme bade, damp, bobler og afslapning i liggestole med udsigt til fjorden, kan der let tilbringes flere dage her i Hof-Thermen bare med at slappe af og nyde livet. Som dansker skal man dog være forberedt på, at nøgenhed ikke er så svært for tyskere – så saunaerne er f.eks. uden badetøj – også selvom, der er adgang for begge køn.

En vaskeægte Hamam mester

Men ingen spaophold uden at prøve en af de utallige behandlinger, man kan vælge imellem – hvad enten man er til velvære, sundhed eller skønhed. Vi havde fået anbefalet at prøve et Hamambad – som er en behandling hotellet også tilbyder til par. Først møder vi hotellets Hamam-mester eller Telak'en, som han kaldes. Meget behageligt og kyndigt instruerer han os i, hvad der skal ske – og vupti, står vi, som Gud har skabt os, foran et fremmed menneske. Iført lændeklæder – et hvidt til mig og et rødternet til min mand – bliver vi først sendt i dampbad.

Efter 10 minutter bliver vi hentet ind i hjertet af Hamam Templet. En stor opvarmet marmorplade dominerer rummet, hvor en kvindelig Hamam-massør er kommet til for at tage hånd om mig. Et synkront bad startende med peeling begynder nu at udspille sig. Side om side ligger vi der på marmorpladen, mens sæben, massagen og de rislende varme skåle vand bliver hældt over os.

Som to babyer

Her er det – langsomt, men sikkert – at al unødig støj formummer – jeg er bare til stede i et univers af afslapning og overgivelse. Følelsen af nærmest at være barn igen understreges af de store skåle med vand, som bliver hældt ud over det hele: lændeklæder, håndklæder og marmorpladen. Dog uden en mor, der skælder ud over al det vandpjaskeri. Massøsen guider hele tiden med små vink, hjælper med at ligge kroppen og vasker til sidst mit hår. Det må være sådan det føltes, da man som baby blev badet af sin mor. Akkompagneret af orientalsk musik, trygge med sin ægtefælle ved siden af og den intime atmosfære i det lille lukkede tempel. Vi er som gelé, følger hvert et lille vink fra massørerne og siger ja til en spand koldt vand til sidst.

Og så står vi endelig iført vores badekåber og håndklæder på hovedet – vi følger bare Telak'en ind i hvileområdet, hvor han putter os på himmelvandsengen med udsigt til Flensborg fjord. Tiden står stille et øjeblik, mens verden foregår et andet sted.

Luksus for pengene

Selvom der står sundhed skrevet hen over et kurophold, skal man absolut ikke frygte at komme til at leve af kildevand på Alter Meierhof. Vi har adgang til al den frugt, vi får lyst til – på værelset, til morgenmaden eller fra Vitalbaren i Hof-Thermen. Men hotellet, som både har to Michelin-stjerner i Restaurant Meierei Dirk Luther og tre konditorer ansat, er en smagsforkælelse i sig selv, og et ophold behøver langtfra være asketisk.

Når man tager kvalitet og oplevelse i betragtning, er priserne absolut rimelige, hvilket er en medvirkende årsag til, at hotellet også har mange selskaber, bryllupper og cateringopgaver. Fødevarer og arbejdskraft er billigere i Tyskland, så du får ganske enkelt mere for pengene.

Hjemligt på den gode måde

Personalet og servicen er så absolut, hvad man kan forvente på et femstjernet hotel. Gæstens ønsker står øverst på dagsordenen, og det er en filosofi, man som gæst mærker hele vejen igennem. Lige fra stuepigerne, der alle hilser med et godmorgen langt op af formiddagen til tjenerne, der henvender sig ved mindste vink og som hele tiden er på stikkerne for at komme forespørgsler i forkøbet. Det meste af personalet begår sig også glimrende på engelsk, hvis tysk ligger for langt fra ens tunge.

Allerede ved ankomsten fornemmer man roen og velgørenheden for krop og sjæl. Lobbyområdet er nemlig udstyret med knitrende ild i pejsen og dybe øreklaplænestole, som bliver flittigt benyttet af gæster, der læser, drikker kaffe eller cocktails. Efter få timer er man én af dem…

Forrige artikelVandbehandling – kur på badeværelset

Næste artikelSminket hudpleje i holdbarhedens navn

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.