Påvirker grød blodsukkeret positivt eller negativt?

Jeg har hørt at man skal holde sig fra havregryn. Er der andre kornsorter eller gryn, jeg kan spise istedet? F.eks. ruggryn, perlerug, kamutgryn eller lign.?

Jeg er vild med grød f.eks. 5-kornsgrød, men ved ikke, om grød virker positivt eller negativt på blodsukkeret?

Hvis det er positivt, er det så en bestemt type korn, jeg skal koge det på?

Venlig hilsen

Den forhåbentligt kommende mor

 


 

Jeg ser ikke noget problem i, at du spiser grød – også havregrød en gang imellem, men du har ret i, at du skal være varsom med for store mængder kornprodukter ad gangen. Du skal særligt være opmærksom på at vælge fuldkornsprodukter, så du får skaldelene fra kornet med og således får flest mulige fibre, vitaminer og mineraler.

Du skal tænke over at gøre dine måltider komplekse, så påvirkningen af blodsukkeret ikke bliver for voldsom. I forhold til grød kan du gøre det ved at koge din grød med chiafrø eller hørfrø og tilsætte nødder, mandler eller kerner. På den måde får du lidt mere protein og sunde fedtstoffer sammen med din grød og mængden af korn kan mindskes, særligt når du bruger chiafrø.

Du kan eventuelt blande din egen grødblanding af rugflager og grove havregryn samt chiafrø og tilsætte valnødder eller mandler, når grøden er kogt.

Det er også muligt at lave en kold grød – f.eks. chiagrød, hvor du rører chiafrø og evt. lidt rugflager/grove havregryn, nødder, frø eller kerner op i et surmælksprodukt, kokosmælk eller usødet plantemælk og lader det trække natten over i køleskabet. Du kan finde masser af opskrifter på nettet.

Mange af os – fertilitetsbehandling eller ej – kan med fordel skære ned på kornprodukterne i vores kost og fylde flere grøntsager på tallerkenen. Kornprodukterne kommer ofte til at fylde for meget på tallerkenen, så der ikke bliver nok plads til grøntsager.

Held og lykke med det hele!

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*