Pære-abrikoskompot med citron og mandel

Af: Lisbeth Tordendahl

Lav din egen pære-abrikoskompot, som du kan bruge til en skøn dessert eller som marmelade – og så kan du variere den helt efter din smag.

Du skal bruge:

tørrede søde abrikoser

pærer (gerne Conference)

vand

1 vaniljestang

salt

kuzu- eller majsstivelse

evt. citronskal

mandler

Beregn ca. 3 abrikoser og 1 pære per portion afhængigt af størrelsen.

Sådan gør du:

Skær abrikoser og pærer i mindre stykker og kom dem i en gryde.

Hæld en smule vand ved. Jo mindre vand des mere sød og koncentreret kompot.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og stang i gryden samt en knivspids salt.

Bring i kog og lad koge under låg til frugten er mør.

Justér evt. kompotten med vand, hvis den er blevet for kraftig.

Rør kuzu eller majsstivelse fri for klumper i en anelse koldt vand og hæld i under omrøring til ønsket tykkelse. Lad det lige koge igennem og blive blankt. Kog lidt ekstra, hvis du bruger majsstivelse.

Smag til med lidt fintrevet citronskal.

Rist mandler let og servér kompotten lun eller afkølet til dessert med drys af groft hakkede mandler.

Variation: Prøv også kompotten smagt til med saft presset af fintrevet frisk ingefær.

En pære-abrikoskompot holder sig fint i flere dage. Den er også dejlig at bruge som marmelade.

Fra bogen ‘DET SØDE – sundhed & nydelse’ af Lisbeth Tordendahl