Nyheder

Palmekål med gulerødder og majs

23. december 2016

Palmekål er en relativt ny kåltype i Danmark. Den er meget udbredt i Toscana, hvor den kendes som ‘cavalo nero’, sortkål. I smag minder den om grønkål, og derfor har den godt af noget sødme i form af majs og gulerødder, som du får her.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 400 g palmekål
  • olivenolie
  • 2-3 små gulerødder eller 1 lille bdt hele nye, små gulerødder
  • 2 majskolber
  • persille til drys
  • ½ dl hakkede mandler
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Dressing
  • ½ dl mandler
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk honning
  • ¾ dl olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • havsalt

 

Sådan gør du:

Skyl og tør kålen. Skær palmekålen i mindre stykker. Kom den på en pande med olivenolie og steg, til bladene bliver let bløde. Tag kålen af panden og fordel den på et fad.

Skræl eller vask gulerødderne. Skær dem i mindre stave og steg dem, til de er let bløde, men stadig med bid. Kog majsene og lad dem køle af.

Fordel gulerodsstavene over kålen. Skær kernerne af majsen og kom dem over salaten.

Til dressingen blendes mandler, persille, honning, olivenolie og æbleeddike sammen. Smag til med salt. Fordel dressingen over salaten. Kom hakket persille og hakkede mandler over, drys med salt og peber og server.

Tip: Vil du have mere fylde i salaten, kan du tilsætte kogt quinoa eller kogte kerner. Kan du ikke skaffe palmekål, kan grønkål bruges i stedet.

Forrige artikelMundbakterier kan give leddegigt

Næste artikelGå dig fra hverdagens stress