Opskrifter

Pandekagedessert

25. september 2009

Frisk, frejdig og glutenfri dessert for alle med hang til bær og pandekager

Pandekage i fad med bær
2 æg
2½ dl mælk
1 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
2½ dl fint glutenfrit mel (Rød Finax)
½ tsk. salt
fintrevet skal af ½ økologisk citron
(kan undlades)
bær
ahornsirup
Æggeblommerne piskes med mælk og citronskal. Mel, bagepulver, salt og sukker blandes
i. Æggehviderne piskes stive og vendes i æggeblomme-massen. Hviler i køleskab i 15
minutter.
Hældes i et smurt tærtefad, bages midt i ovnen i 18-20 minutter ved 200°.
Serveres med blandede bær og ahornsirup.
TIP
I stedet for citronskal kan anvendes appelsinskal og/eller ½ tsk. kardemomme.
Fra bogen ”Glutenfri året rundt – til børn og unge”, som kan bestilles hos Cøliakiforeningen, mail: post@coeliaki.dk.

Forrige artikelLammefrikadeller med appelsinsalat, tzatziki og ristet fugleguf

Næste artikelPizza uden gluten