8 stk.
4 dl groft rismel
4 æg
2 dl mandelmælk
2 dl vand
1 tsk. uraffineret flagesalt
1 dl. kokossukker
2 tsk. vaniljepulver
Kokosolie til stegning
Bland rismel, væde og æg i en skål eller røremaskine og rør rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen til en ensartet masse. Hæld dejen på en kande og lad den hvile i cirka ti min.
Varm kokosolien på panden. Når den er smeltet, kan du lave den første pandekage. Hæld lidt af pandekagedejen fra kanden ud på panden og fordel den, så det passer med en tynd pandekage. Tilbered pandekagen ved middel temperatur, indtil den er gylden og gennembagt.
Server pandekagerne med rå hindbærmarmelade, friske bær og eventuelt et lille drys sukker.
3 dl hindbær, friske eller optøede
1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte)
Saften af en . citron
1 tsk vanillepulver
Udblød abrikoser og dadler i et par timer. Blend det hele til marmelade og hæld det på et rengjort glas. Opbevares på køl i max. en uge. Hvis du anvender frosne hindbær, skal de overhældes med kogende vand før brug og drænes for væde, før du blender.
Fra bogen: Mad – kunsten at spise godt og leve sundt, af Anette Harbech Olesen
En hyldest til den gode mad af de bedste råvarer lavet med lækre billeder, tykt bogbind og skøn hørryg.
Det er let at gennemskue, hvad der er glutenfrit, mælkefrit og vegetarisk i bogen – og du kan sagtens lave mad uden de ingredienser, som flere og flere undgår.
Se mere, find flere opskrifter og inspiration på madforlivet.com