Børn elsker pastasalat. Denne er meget enkel og egner sig fortrinligt i madpakken. De stegte auberginer giver en lækker smag til salaten.
200 g fuldkornspastaskruer 1 stor aubergine 2 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 1 tsk. sukker Salt/peber ½ agurk 200 g cherrytomater En håndfuld frisk basilikum Hvid balsamicoeddike/olivenolie eller rucolapesto (opskrift i bogen: Æblekinder og kondisko)
Kog pastaskruerne. Skær auberginen i tern og steg i olie og tilsæt hakkede hvidløgsfed. Krydr med sukker, salt og peber. Skær agurken i tern, cherrytomater i halve, hak basilikum groft og bland det hele. Smages til med pesto, eller dryp blot hvid balsamicoeddike og olivenolie over salaten.
Fra bogen Æblekinder og kondisko af Berit Elkjær
Forrige artikelRødbedesalat – smukt og dejligt i al sin enkelthed
Næste artikelAnanassalat med kål – grøntsager i frisk forklædning