En pastasalat kan sagtens være nærende og give småtspisende ekstra kalorier – og så er det alligevel en let og overkommelig ret.
Til 3-4 personer
Sæt cashewnødderne i blød et par timer og hæld dem herefter i en si og lad dem dryppe af. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den køle helt af, inden salaten blandes.
Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør pande til de begynder at sprække. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Kom cashewnødder, avokado, citronsaft- og skal, vand, persille og basilikum i en minihakker eller lignende. Blend det hele til en glat creme og smag til med salt, peber og chilipulver.
Hak og snit grøntsagerne fint. Begynd med at blande pasta og avokadocremen, så pastaen dækkes af cremen. Tilsæt grøntsagerne og rør det hele godt sammen.
Kom din pastasalat i en skål og pynt med ærteskud, græskarkerner og lidt ekstra krydderurter.
Server salaten til fisk, fjerkræ, tofu eller æg.