Pastasalat med avokadocreme

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

En pastasalat kan sagtens være nærende og give småtspisende ekstra kalorier – og så er det alligevel en let og overkommelig ret.


 

Til 3-4 personer

Du skal bruge:

  • 200 g tørrede fuldkornspasta skruer eller penne
  • 2 avokadoer
  • 50 g cashewnødder
  • 1 spsk. citronsaft
  • revet citronskal af 1/4 citron
  • salt
  • friskkværnet peber
  • chilipulver efter smag
  • 1 spsk. vand
  • lidt ærteskud, rucola eller spinatblade
  • ca. 250 g grøntsager efter smag – i denne pastasalat er der brugt en stor snack-peberfrugt og spidskål
  • 25 g. ristede græskarkerner
  • ½ potte basilikum
  • ½ potte persille

Sådan gør du:

Sæt cashewnødderne i blød et par timer og hæld dem herefter i en si og lad dem dryppe af. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den køle helt af, inden salaten blandes.

Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør pande til de begynder at sprække. Tag dem af varmen og lad dem køle af.

Kom cashewnødder, avokado, citronsaft- og skal, vand, persille og basilikum i en minihakker eller lignende. Blend det hele til en glat creme og smag til med salt, peber og chilipulver.

Hak og snit grøntsagerne fint. Begynd med at blande pasta og avokadocremen, så pastaen dækkes af cremen. Tilsæt grøntsagerne og rør det hele godt sammen.

Kom din pastasalat i en skål og pynt med ærteskud, græskarkerner og lidt ekstra krydderurter.

Server salaten til fisk, fjerkræ, tofu eller æg.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*