Nyheder

Patienter med angst får bare medicin

13. maj 2007

Kun hvert femte angsttilfælde opdages af de praktiserende læger og når de diagnosticeres ender lægerne ofte med at udskrive medicin, selv om kognitiv terapi virker bedre.

For patienter med ubehandlede angstlidelser er deres praktiserende læge eneste mulighed for at få hjælp. Men almenlægerne mangler ofte uddannelse og tid til at håndtere landets ca. 350.000 angstpatienter, som i mange tilfælde må gå hjem med forkert diagnose eller med medicin, der kun virker midlertidigt.
Det viser den nyeste undersøgelse af de praktiserende lægers håndtering af patienter med psykiske lidelser som angst og depression. Undersøgelsen er publiceret i tidsskriftet Family Practice i 2005 og er foretaget af lægerne ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Århus.

Mens de praktiserende læger i næsten halvdelen af tilfældene stiller den rigtige diagnose for patienter med depression, finder de kun frem til ca. 20 pct. af de angstlidelser, som patienterne møder op med. Det påpeger praktiserende læge Kaj Sparle Christensen, som er medforfatter til undersøgelsen, der ud fra et standardiseret psykiatrisk interview vurderer kvaliteten af de praktiserende lægers diagnostik.

Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelStore kulstofudslip fra rydning af skove

Næste artikel1 ud af 10 babyer har psykiske forstyrrelser

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.