Perikon holdt op med at virke i mørket?

Jeg har den sidste måned taget to perikon-piller mærket Solaray, de virkede godt på mig i et par uger, men nu hvor vejret bliver mørkere, kan jeg godt mærke, at mit humør og tanker igen begynder at overtage hele min hverdag.

Jeg kan se, at andre spørger, hvor meget og hvilket mærke der er bedst at tage? Jeg læser på pakken, at der er 325 mg Hypericum perforatum L. pr. pille?

Jeg har i længere tid haft en middel depression sammen med stress og har også afprøvet lykkepiller, men det gjorde ikke noget godt for mig.

Håber at du kan hjælpe med lidt afklaring.

Den triste

 


 

Hyperikum (hypericin/perikon) er især i Tyskland blevet undersøgt nøje for virkningen ved depression og har vist sig at kunne have effekt ved doser op til 3600 mcg hypericin (flere kan nøjes med mindre).

Du kan f.eks. starte med at tage 1800 mcg og ellers stige, til du er stabil og blive på denne dosis i mindst 4-8 uger, evt. vinteren over, hvorefter du langsomt kan fase ud igen.

Men det kræver, at du køber perikon-præparater, der angiver koncentrationen af hypericin præcist.

Jo højere doser, des mere opmærksom skal man være på bivirkninger – og hypericum påvirker bl.a. leverens arbejde, således at effekten af andre mediciner ændres (omsættes hurtigere så deres effekt mindskes).

Til vinterdepression – husk at komme ud hver dag i lys, luft og kulde. Brug evt LUX-lamper indenfor.

Husk dagligt D3-vitamin – koncentrationen skal gerne, med din historie, ligge på omkring 100, hvis du får målt niveauet i en blodprøve. Husk meget gerne stærke multi-B-vitaminer og 2-3 gram fiskeolie også hver dag.

Mange hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge og heilpraktiker

4 kommentarer

 • Henning Rolapp siger:

  Solskærm Naturli
  Jeg ville så gerne sætte et foto ind her.
  Om vinteren er der ikke megen sol og lys, men det kan fanges med en SOLSKÆRM.
  Man kan få dejlig sol og varme hele vinteren, selv når der er frost. Men sol skal der være.
  Du vil elske det og jeg tror sagtens, at din depression ville kunne vige lidt ved at ligge under sådan en.
  Den burde udbredes til alle med hus og have. Måske plejehjem m.m.
  Et link til hvordan man bygger den: http://byggeri.dk/tip/view_tip.asp?id=214

 • Randi A. Valmue siger:

  Så vidt jeg kan læse mig til, er de 1800 mcg du anbefaler som startdosis, Anna Iben Hollensberg, = 1,8 mg.
  Jeg bruger Naturdrogeriets Perikon kapsler i Phyto-serien, der angiver at indeholde 375mg pr. kapsel og anfører “max. 4 kapsler pr. dag” (= 1500 mg)
  Det betyder altså at den maximale dagsdosis af Naturdrogeriets produkt, er mere end 833 gange større end den dosis du anbefaler som start. 😮 Kan det dog passe? Mvh

  • Malene Tonnung siger:

   Mon ikke det er indholdet af perikon, du aflæser – som Anna Iben skriver, skal indholdet af det aktive stof – hypericin – gerne være angivet, for så kan du regne dig frem til, hvor mange mcg., du får.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *