Opskrifter

Persilet med hokkaido-gulerodssalat

Skøn opskrift på persilet med hokkaido-gulerodssalat

Foto: Niels Erik Bach Boesen
10. juni 2022

Persilet

  • 4 æg
  • 100 g kogte brune ris (evt. en rest fra dag før)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk urtesalt
  • ½ spsk kokosolie

Æggene slås ud i en skål og piskes sammen, hvorefter fintrevet hvidløg, persille, de kogte ris og salt tilsættes. Æggemassen steges ved svag varme på en pande. Når den er stegt på den ene side, vendes den på et grydelåg og lægges forsigtig tilbage på panden, hvor den steges færdig på den anden side.

Salat

  • 100 g hokkaido
  • 200 g gulerod
  • 200 g bladselleri
  • 1 tsk urtesalt
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk citronsaft

Gulerod og hokkaido rives groft, og bladselleri snittes i halvlange stængler. Dressingen blandes af de øvrige ingredienser og hældes over salaten.

Salaten må gerne trække nogle timer.

Der serveres 2 skiver groft rugbrød pr person. Eller gerne glutenfrit brød.

Forrige artikelTungt karakterpres truer unges sundhed

Næste artikelFyldte majspandekager og kogte rødbeder