Persillerodssuppe med roquefort

Af: Anna Iben Hollensberg, mfl.

Foto: Thomas Hergaard fra bogen 'Functional Food: Bone Broth'

Find her opskriften på en skøn persillerodssuppe, der også indeholder sund og nærende bone broth. Kan sagtens bruges som både forret og hovedret.

Tilberedning: 25 minutter

Til 2 portioner

Du skal bruge:

1 stor porre, ca. 150 g renset vægt

3-4 persillerødder, ca. 400 g renset vægt

1 spsk smør, alternativt ghee eller ekstra jomfruolivenolie

6-7 dl bone broth

1 håndfuld pecannødder eller valnødder, ca. 50 g

100 g roquefort

1 spsk timianblade

salt, gerne himalayasalt

friskkværnet sort eller hvid peber

Sådan gør du:

Rens porren grundigt. Brug helst kun den lyse del, den mørkegrønne kan du bruge i din broth. Snit 10-12 helt tynde skiver af den hvide del, sæt dem til side og skær resten i lidt tykkere skiver.

Skræl persillerødderne og skær dem i tern.

Svits porren i smørret et par minutter, til den begynder at blive blød, tilsæt persillerod og efter yderligere et par minutter brothen. Lad det småkoge i 10-15 minutter, til rødderne er godt møre.

Grovhak nødderne og rist dem let på en mellemvarm pande.

Blend suppen med halvdelen af osten. Server suppen med de tyndtskårne porreskiver og resten af osten smuldret henover sammen med nødderne.

Fra bogen “Functional Foods, Bone Broth” af Anna Iben Hollensberg, mfl.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*