Nyheder

Persiske urter og mudder gavner hud og hår

3. oktober 2016

Som frisør mente Diego Yaz ikke, at der fandtes hårprodukter på markedet af god nok kvalitet, derfor gik han ud i sit køkken og mixede persiske urter sammen. Urterne har hver sine plejende effekter, og Diego henter dem selv i Persien til at bruge i sin hår- og hudplejeserie YAZ.

Flere gange om året tager Diego til Persien for at hente urter som myrtle, kamille og lægestokrose. Urterne bruger han til sin serie af hår- og hudplejeprodukter YAZ, og han følger nøje med i processen, når urterne bliver plukket.

Diego kom selv til Danmark i 1984, hvor han tog uddannelsen som frisør. Efter at have rejst rundt i USA og Australien åbnede han i 1990 sin frisør- og stylingsalon i Aarhus. Her oplevede han, at mange af hårplejeprodukterne på markedet gjorde mere skade end gavn på grund af de mange tilsætningsstoffer og kemikalier.

Diego følte ikke, at han kunne stå inde for produkterne over for sine kunder og tænkte, at det måtte kunne lade sig gøre at udvikle et produkt selv. Da han er opvokset i en persisk familie, der bruger urter til mange forskellige ting, valgte han for sjov at gå ud i sit køkken og mixe urter sammen til et hårstylingsprodukt, og starten på en produktserie var født. Han bruger en mere end 1000 år gammel persisk tradition som bygger på urternes gavnlige effekter.

– Min produkter skal ikke være primitive. Jeg bruger de gamle persiske opskrifter og udvikler dem til et luksuriøst produkt, der er nemt at anvende, siger Diego.

Anti-age fra de persiske klipper

Det er generelt perserne, der inspirerer ham til nye produkter. På en af sine ture til Nordvest Persien besøgte Diego en landsby, hvor han lagde mærke til, at alle indbyggerne havde utrolig flot hud og næsten ingen rynker, selvom de gik i høj sol dagen lang. Her spurgte han, hvad de brugte af hudpleje.

– En af damerne gik ind i sit hus og hentede en krukke med mudder, som hun hældte ud på jorden og sagde: ”Det er persisk vaskemiddel. Vi vasker hænder, ansigt, krop og hår i det,” fortæller Diego.

Diego gik på jagt efter mudderet og blev sendt op til en bjergkæde, hvor alt var tørt. Der var ingen mudder eller vand nogen steder. Da han kom tomhændet tilbage til landsbyen, valgte en af mændene at følge med ham.

– Han fulgte mig ind i en grotte. Han tog sin hammer og huggede en klippesten ud og sagde: ”det her er persian mud.” Jeg kiggede mærkeligt på ham og kunne ikke se, hvordan den sten kunne blive til blød mudder, siger Diego.

Diego tog en prøve med til sit laboratorie for at analysere den. Han kunne se, at stenen var fyldt med mineraler. Den er tre millioner år gammel og er blevet skabt ved gastryk gennem samme proces, som en diamant bliver til. Perserne knuser den mineralrige sten til støv og blander den med mineralvand og urter.

Diego valgte derfor at udvikle sin Persian Mud ud fra denne metode. Produktet er en anti-age ansigtsmaske, men den fungerer også som en nærende hårkur. Gennem kunder, der har prøvet den, har Diego erfaret, at den også er effektiv ved akne, eksem og psoriasis.

Kunder hjælper med at sikre kvalitet

Kunderne er gode til at give input, når Diego udvikler sine produkter. Det var eksempelvis en kunde, der opfordrede ham til at lave en shampoo, fordi hun var så glad for hans stylingsprodukt.

Kunderne hjælper også i udviklingsprocessen. Der går altid to år, fra han starter med at udvikle et produkt, til det bliver sat i produktion. Det skyldes, at han bruger lang tid på at gennemteste det.

– Jeg prøver altid nye produkter selv. Når jeg er tilfreds, giver jeg det til min kunder. Når de er tilfredse, kan de få lov at bestille produktet privat gennem butikken, og når det er kommet op og køre, sætter jeg det i produktion. Dermed er jeg helt sikker på, at produktet er af god kvalitet.


Hårshampoo

Virker som shampoo, balsam og hårkur, og indeholder seks urter, der har hver sin opgave i håret.

Indeholder:

Myrteekstrakt: Sørger for at fedtkirtlerne ikke overproducerer og bringer fedtproduktionen i håret i balance. Det betyder, at man kun behøver at vaske håret to gange om ugen.

Agurkeekstrakt: Gør håret blødt og tilfører en masse fugt.

Kamille: Beroliger hårbunden og mindsker irriteret hud. Gør håret glansfuldt.

Lægestokrose: Fjerner bakterier og blødgør håret.

Ziziphus: Fjerner skæl, reparerer håret, giver håret længere liv, modvirker tørt hår og gør det lækkert og blødt, uden det klasker sammen.

Brændenælder: Indeholder meget jern og aktiverer blodcirkulationen i hovedbunden, så blodet kommer med ny næring og ilt til hårrødderne. Det mindsker risikoen for hårtab, der ofte skyldes iltmangel.


Styling Creme

Fungerer som en skum eller mousse i fugtigt hår og som gelé, cremevoks eller silikonedråber i tørt hår. Kan også bruges som varmebeskyttende produkt og tåler op mod 210 grader.

Indeholder:

Abrikoskerneolie: Reparerer håret og giver glans.

Gum arabic: Kommer fra et bestemt træ i Persien, hvor saften kommer ud fra barken og er i familie med harpiks. Det er klistret og fungerer derfor som voks, men er også varmebeskyttende. Det er rigt på mineraler og giver masser af fugt. Man behøver ikke at vaske hænder bagefter, da det hurtigt trænger ind i hår og hud. Håret bliver ikke fedtet, og stylingsproduktet øger derfor ikke behovet for hårvask.

Tips: Hvis frisuren falder sammen i løbet af dagen, kan du kører et par fugtige finger igennem håret, og stylingcremens effekt aktiveres igen.


Persian Mud

Renser huden for snavs, beskytter huden mod sol, blødgør huden og giver opstrammende effekt. Har god effekt ved udslæt, psoriasis og akne og kan også bruges som øjenmakeup-fjerner. Hvis man fordeler Persian Mud ovenpå YAZ shampoo og lader det virke i tre kvarter, fungerer det som en nærende hårkur.

Indeholder:

Persian mud fra persiske klippesten samt samme urter som i YAZ Hårshampoo

Forrige artikelKombucha

Næste artikelHormonprævention gør kvinder depressive

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.